Uzun dönemde boyun ve bel fıtıklarının da meydana gelmesine neden olan bu cihazların, kucağa alınarak veya yüz üstü yatılarak kullanılmasının beli daha fazla zorladığını hatırlatmakta fayda var.

Peki ama teknolojik cihazları kullanırken sağlığımızdan olmamak için hangi önlemleri almalıyız?

Bilgisayar, tablet ve cep telefonunu hatalı bir pozisyondan kullanmanın omurgamıza, kas ve bağlarımıza zarar verdiğini kaydeden uzmanlar, omurgamız arasındaki disklerin yapısının bozulduğunu ve bozuk olan disklerin yetersiz kalabildiğini vurguluyor. Bunun sonucunda da halk arasında fıtık olarak bilinen diskin bulunduğu yerden arkaya veya yana kayması durumunun söz konusu olduğunu belirten uzmanlar, cep telefonuyla konuşurken telefonu kulak ile omuzun arasında sıkıştırılarak yapılan uzun süreli telefon konuşmalarının çok tehlikeli olduğunu paylaşıyor.

Telefonla konuşurken mümkünse kulaklık kullanılması gerektiğini, eğer kulaklık kullanmıyorsanız telefon konuşmasını mümkün olduğunca kısa tutmanızı tavsiye eden uzmanlar, teknolojik cihazların ekranına uzun süre eğilerek bakmanın boyun kaslarınızı sıkıntıya sokacağını açıklıyor.

Sırtınız eğik ve desteksiz bir şekilde oturarak teknolojik cihazları kullanmanın vücudunuza zarar vereceğini belirten uzmanlar, teknolojik cihazı yere veya yatağa koyup yüz üstü uzanmanın da boynu zorlayacağını ve bağ ile kapsüllerin gerilmesine sebebiyet vereceğini hatırlatıyor.