Bükreş takımında kendini iyice gösteren Stanciu Chelsea, Stutgart gibi önde gelen futbol takımları tarafından sürekli takibe alınmıştır. Ofansif yönü ağır basan bir futbolcu olma özelliği taşıyan Stanciu hem sağ hem de sol forvet olarak oynayabilmektedir.

Ayak hakimiyeti çok iyi olan Stanciu duran toplarda ki ve ceza sahası dışındaki etkili şutlarıyla dikkatleri sürekli üstüne çekmiştir. Çalım yeteneği ve akıllı paslarıyla genç yaşında birçok kulübün dikkatini çekmeyi başarmıştır. Çok yönlü bir futbolcu olan Stanciu forvet hattının ortasında, sağında, solunda ve gerisinde oynayabilmektedir.

Romanya 1. lig ekiplerinden Steaua Bükreş'te yıldızı parlayan Nicusor Stanciu transfer olduğu Belçika 1. lig ekiplerinden Anderlecht takımında istenilen verimi veremedi ve Anderlecht takımın da ilk 11 de pek şans bulamadı. Anderlecht çok fazla süre alamayan Stanciu Anderlecht takımından ayrılmak istiyor.

Forvet hattı ve gol bulma konusunda sıkıntılar yaşayan Fenerbahçe devre arasında forvet hattına yeni bir genç yıldız katmayı planlıyor. Dünyanın önde gelen kulüplerinin de dikkatini çeken Stanciu için Fenerbahçe'de devreye girdi. İstediği forveti uzun süredir bulamayan Fenerbahçe Anderlecht takımında fazla süre alamayan ofansif özelliğe sahip Romen futbolcu Stanciu'yu transfer etmek istiyor. Anderlecht takımında oynayamadığı için takımdan ayrılmak isteyen Stanciu Fenerbahçe'nin teklifine sıcak bakıyor.

Stanciu'nun menajeri de transfer tekliflerinin olduğunu ve devre arasında bunları değerlendireceklerini söyledi. Fenerbahçe'nin Anderlecht'in Stanciu için ödediği ücretten çok daha fazla ücret teklifini futbolcuya sunacak olması transferin gerçekleşmesini daha da arttırmaktadır.

Devre arasında Fenerbahçe Stanciu için resmi teklif götürecek ve Anderlecht kulübü ile Stanciu için masaya oturacak