Daha önce akıllı telefonlardan SAMSUNG modelinin Galaxy X olarak isimlendirilen katlanabilir cep telefonunun fuarda tanıtılacağı söyleniyordu. Yeni gelen haberlerde ise CES 2018 fuarı için Samsung'un amiral gemisi olacak olan yeni akıllı telefonlarını işaret ediyor. Ces fuarı aksine akıllı telefonlar yerine bilgisayarlar diğer elektronik cihazların tanıtımına yer vermektedir. Akıllı telefonların çıkmadığı fuarda Samsung'un S9 ve S9+ modellerini bu fuarda tanıtma ihtimalinin pek de yüksek olmadığı söylemek daha doğru olacaktır.

Samsung özellikle mart ayında tanıttığı akıllı telefonları SM-G960 ve SM-G965 olarak kodlandırılan S9 ve S9+ akıllı telefonlarından S9'un 5.8 inç'lik bir ekrana, S9+'ın ise 6.2 inç'lik daha büyük bir ekrana sahip olması bekleniyor. Ayrıca bu akıllı telefonlarda çerçeve miktarının da S8 ve S8+'a göre daha da azaltılmış olacağı biliniyor.

Bu akıllı telefonların diğer donanım özelliklerine bakıldığı zaman S9+ modelinde 6GB RAM, 64GB dahili hafıza, çift arka kamera gibi özelliklerin olacağı söylenirken, S9'da ise S9+'dan farklı olarak 4GB RAM ve tek arka kamera bulunacağı belirtiliyor. İşlemci olarak ise her iki cihazda da Snapdragon 845 işlemcisi yer alabilir. Fakat bazı ülkeler için Exynos işlemcili S9 ve S9+ modellerinin geleceği de biliniyor.