Arkadaş Nedir?

Öyle insanlar vardır ki arkadaşı onun hayatında vazgeçilmeyecek bir yer etmiştir. Hayatının bir parçası haline gelmiştir. Bu bahsedilen çok fazla arkadaşlık kurmaktan ziyade az ama gerçekten dost olabilecek arkadaşlardan olmaktadır.

Arkadaş Seçmenin Faydaları

İnsanın en iyi destekçilerinden biri arkadaşları olabilmektedir. Bir aktivite yapılmak istendiğinde listeden ilk aranan en yakın arkadaşlar olmaktadır. Aile ile kan bağı olan bir yakınlık vardır. Ama arkadaş kan bağı olmaksızın sevmektedir. O yüzden bir kişi üzerinde ailenin ve arkadaşın yeri çok farklı olmaktadır. En iyi eğlenceler arkadaşlar arasında olmaktadır. Sonuçta birbirlerini çok iyi tanıdıkları için her şeylerini bilmektedirler. Ve birbirlerini de nasıl eğlendireceklerini çok iyi bilmektedirler.

İnsan kendinin anlaşılması ve önemsendiğini bilmek istemektedir. İyi bir arkadaş tanımına uygun biri hayatında varsa bu istekleri yerine gelmektedir. Anlayışlı, yalandan uzak duran, sırlarını paylaşan ve aynı zamanda başkasına anlatmayan iyi bir arkadaş olarak nitelenmektedir. Hayatta yaşanılan sorunlara karşı çözüm önerileri getirip sorunun ortadan kalkması için elinden geleni yapmaktadır. Diğer insanlardan farklı yanı olsa bile seni sen olduğun için sevmektedir.

Herkes birbiriyle arkadaş olamamaktadır. Çünkü birbirlerine karşı zevkleri, istekleri, düşünceleri farklı olanlar sağlıklı bir iletişim ortamı kuramadıkları için arkadaş olamamaktadırlar. Bencilliği için uğraşanlar arkadaş edinmekte sıkıntı yaşamaktadırlar. Arkadaş sadece kendini değil arkadaşının da mutluluğunu düşünendir. Geçmişe çok takılı kalan birisi arkadaş olmak istediği kişinin de geçmişini sorgulamak isteyeceği için sağlıklı arkadaşlıklar kuramaz ve başlamadan arkadaşlık bitmiş olmaktadır.