Süper Lig'in son haftasında şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim verim alamadığı oyuncuların ismini çizdi. Sarı-kırmızılar'da neredeyse futbolu unutan Tarık Çamdal'ın gönderilmesine kesin gözüyle bakılırken, yedek kaleci Carrasco, Latovlevici ve Koray Günter de gönderilecekler arasında.

Sezonun sonuna doğru Jason Denayer'den büyük verim alan Fatih Terim, genç stoperin takımda kalması için yönetime rapor sunarken, usta çalıştırıcının kişisel ilişkileriyle kadroya kattığı Japon oyuncu Yuto Nagatomo için de İnter ile görüşme sağlanacak.

Devre arasında Stoke City'e transfer olan ve takımının Premier Lig'den düşmesi üzerine İngiltere'den ayrılmak isteyne Ndiaye'yi yeniden isteyen Terim, eski öğrencisinin adını listeye yazdı. Terim'in önceki sezonlardan bu yana kadroya katmak istediği bir diğer isim ise Shaqiri. Stoke City'den ayrılması beklenen yıldız oyuncuyu isteyen Terim, yönetime raporunu sundu.

Maicon'un durumu muamma

Galatasaray'da Maicon'un durumu muamma... Aynı şekilde Denayer'in durumu da sallantıda. Gelecek sezon için alttan alta stoper görüşmeleri devam ederken Sevilla, Fenerbahçe'den transfer ettiği Simon Kjaer'i Galatasaray'a önerdi. Barcelona'dan Yerry Mina'yı almak isteyen İspanyol kulübü, Lenglet'i elinde tutabilirse maaş dengesi açısından Danimarkalı stoperi, G.Saray'a gönderebileceklerini iletti.

Fanatik'te yer alan habere göre, Şampiyonlar Ligi'ni düşünen ve bu arenada başarılı olabilecek bir kadro kurmak isteyen Fatih Terim, dış transferdeki planlarını 26 Mayıs'taki başkanlık seçimlerinin ardından oluşacak ortama göre şekillendirecek. Sezon başında Osmanlıspor'dan transfer edilen fakat ara transfer döneminde 16 milyon euro'ya Stoke City'ye giden Badou Ndiaye'nin tekrar takıma dönmesini isteyen Fatih Terim, Senegalli oyuncunun forma giydiği Stoke City'nin küme düşmesi nedeniyle bu transfere öncelik verdi. Badou Ndiaye'nin kiralık olarak transfer edilmesi gündeme gelirken Stoke City'nin bir başka yıldızı Xherdan Shaqiri de Terim'in markajına girdi. İsviçreli oyuncuyu Basel döneminde de gündemine alan Terim, yıldız futbolcuyu yeni sezon öncesi yeniden aklına yazdı.