Geçtiğim aylarda Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabına giren kişiler, 'böyle bir kullanıcı yoktur ya da bu hesap silinmiş olabilir' şeklinde bir yazı ile karşılamışlardı. Bu durum kısa sürede yayılmış ve dünya Trend Topic listesine girmişti. Dünyanın en çok konuşulan konuların arasındaki yerini alan bu duruma Twitter yetkilileri kısa sürede duruma müdahale etmiş ve hesap 11 dakikalık erişim engelinin ardından tekrardan aktif hale getirilmişti.

Twitter'dan yapılan açıklamada, 'Bir Twitter çalışanı tarafından Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabı yanlışlık silinmiştir. Durumun fark edilmesi üzerine hemen müdahale edilip, hesap tekrardan aktif hale getirilmiştir' denilmişti. Ancak bu çalışanın kim olduğu açıklanmamıştı.

Buna neden olan kişinin Türk asıllı Alman vatandaşı Bahtiyar Duysak olduğu ortaya çıktı. Duysak konu ile ilgili ilk defa konuştu.

TechCrunch'a konuşan Duysak, öğrenci vizesi ile ABD'de bulunduğunu ve Twitter'da müşteri destek biriminde çalıştığını söyledi. Bahtiyar Duysak üzerinde büyük bir baskı hissettiğini söyledi. Artık medyadan kaçmak istemediği için Trump'ın hesabını kapatan kişinin kendisinin olduğunu açıkladığını belirtti.

Duysak, bilinçli olarak yanlış birşey yapmadığını, Trump'ın hesabını silmesinin sadece bir hata olduğunu söyledi. Ancak bu hatasının dünya çapında büyük yankı uyandırmasından dolayı "Kendimi Pablo Escobar gibi hissettim" diyen Duysak, yaptığından pişman olduğunu söyledi.

"Bazen yorgun olabiliyordum, herkes hata yapabilir" diyen Duysak, sanılanın aksine Trump'ın hesabının bir isyankar Twitter çalışanı tarafından silinmediğini de ortaya çıkarmış oldu.