Uzmanlar kış aylarında bu hastalıklardan korunmanın en önemli yolunun bağışıklık sistemini güçlendirmekten geçtiğini belirten uzmanlar, bağışıklık sisteminiz için dikkat çeken tüyoları paylaştı.

Uzmanlar bağışıklık sistemini güçlendirmenin ilk adımının güzel bir kahvaltı ile güne başlamaktan geçtiğini belirtirken, her yeni güne düzenli yapılan bir kahvaltı ile başlamanın büyük önem taşıdığını ve asla atlanmaması gerektiğini ifade ediyor.

Kahvaltıda özellikle protein değeri yüksek yumurta, peynir gibi besinlerin mutlaka tabağınızda bulunmasına özen göstermeniz gerektiğini de vurgulayan uzmanlar, kahvaltıdan sonra bağışıklık sistemi için en önemli olan noktanın düzenli egzersiz yapmaktan geçtiği üzerinde duruyor. Hafif tempolu, haftada 4-5 kere ortalama 30 ila 45 dakika egzersiz yapmayı ihmal etmemeniz gerektiğini kaydeden uzmanlar, sporu yaşam tarzınız olarak kabul etmeniz gerektiğini paylaşıyor.

Havaların soğumasıyla birlikte sıvı tüketimini azaltanlardansanız hata yaptığınızı belirten uzmanlar, asla çay, kahve gibi içeceklerin suyun yerine geçmeyeceğini hatta vücudunuzun su gereksinimini daha azla arttıracağını hatırlatıyor. Bu nedenle kış aylarında vücudunuzu koruyabilmek adına susamayı beklemeden mutlaka su içmelisiniz.

Nezle ve gribin bullaşmasını önlemede sık sık sabun ve suyla el yıkamak, enfekte materyele değdikten sonra elin ağız, burun gibi baş bölgesine götürülmesinden önce yıkanması bulaşmayı önlemede çok önemlidir.

Mevsimine göre pazara çıkan taze sebze-meyveyi yeterli miktarda ve çeşitlendirerek tüketin. Patlıcan, havuç, ıspanak, taze fasulye, kırmızıbiber, karnabahar, kereviz, portakal, nar, greyfurt, ayva, armut, elma, kivi gibi sebze ve meyveleri sofralarınızdan eksik etmeyin.