Toplum genelinde sanki çocuklar mobil oyunlarda daha fazla zaman geçirir gibi bir izlenim oluşmuş olsa da bu araştırma ortak kanının hatalı olduğunu göstermiş oldu.

Özellikle 18 ile 35 yaş aralığındaki genç annelerin yüzde 80'inin her gün mobil oyunlarda mücadele verdiğini gösteren bu araştırma, anneler arasındaki en popüler oyunların ise bilgi oyunları, yap bozlar ve strateji oyunları olduğunu belirledi.

Anneler oyun oynarken en fazla teknolojik cihazlardan yüzde 96'lık bir oranla akıllı telefonları tercih ediyor.

Hemen hemen hepimizin aklına mobil oyunlar denildiğinde çocuklar ve gençler gelse de ülkemizde gerçekleştirilen bir araştırma durumun tam da böyle olmadığını ortaya koydu. Araştırmaya göre anneler de en az çocukları kadar mobil oyunlara meraklı ve her buldukları fırsatta aktif olarak mobil oyunlarda mücadele veriyorlar.

Uzmanlar tarafından Türkiye'de gerçekleştirilen bu araştırma akıllı cihazlarda oyun oynayanların yalnızca çocuklar ve gençler olmadığını ortaya koymuş oldu. Annelerinde akıllı cihazlarda oyun oynadığını saptayan bu araştırma sayesinde mobil oyuncular arasında artık annelerinde var olduğunun kabul edilmesi şart gibi gözüküyor.

Mobil oyunlarla annelerin ilişkisi üzerinde yapılan araştırmalar annelerin yüzde 70'inin her gün mobil oyunlarda zaman harcadıklarını, özellikle 18-35 yaş arası genç anneler grubunda bu oran %80'e yaklaştı. Araştırmada haftada bir gün oyun oynadığını söyleyen annelerin oranı ise %17,5 olduğunu ortaya koydu.