Android 8,1 Oreo Beta Yayınlandı

Dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemine sahip olan Google, geçtiğimiz günlerde Android işletim sisteminin yeni bir versiyonunu açıkladı. Android 8,1 Oreo adı verilen bu işletim sistemi ilk olarak Google markalı telefonlarda dağıtılmaya başladı. Öncelikle Google'ın Nexus ve Pixel modelleri için yayınlanan Android 8,1, Beta sürümü ile karşımıza çıkıyor. Henüz tamamlanmamış olan bu sürüm geliştirmeler devam etmektedir. Bu sebeple, kullanma sürecinde ufak tefek hatalar ile karşılaşmanız mümkündür. Android Oreo 8,1 mobil işletim sisteminin beta sürümünün piyasaya sürülmesinden sonra Android 'in yeni işletim sisteminin nasıl yükleneceği merak konusu oldu. Eğer siz de desteklenen cihazları kullanıyorsanız, hemen beta sürümünü deneyebilirsiniz.

Android 8,1 Nasıl İndirilir?

Android 8,1 indirme için bazı işlemler yapmanız gerekmektedir. Bu işlemleri takip ederek Android işletim sisteminin son sürümüne kolayca ulaşabilirsiniz. Android 8,1'i indirebilmeniz yapılması gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

-Öncelikle Google hesabınızın bulunması gerekmektedir. Hesabınız yoksa öncelikle hesap oluşturmalısınız.

-Daha sonra internet tarayıcınızdan android.com/beta adresine girerek, sisteme Google hesabınızla giriş yapmalısınız.

-Sisteme giriş yaptıktan sonra uyumlu cihazlar karşınıza gelecektir. Gelen cihazlardan telefonunuza uygun olanı seçmelisiniz.

-Uyumlu telefonu seçtikten sonra 'Enroll Device' butonuna tıklayarak indirmeyi başlatıyoruz.

-Birkaç dakika içerisinde Android Oreo 8,1 beta bildirimi telefonunuza gelecektir. Bildirimin ardından telefonunuza yeni sürümü yükleyebilirsiniz. Ayrıca Google, Beta yayını süresince sizlere yeni yükseltmeler ve Beta gelişimi hakkında bildirim yapacaktır.

Android 8,1 Nasıl Kaldırılır?

Android 8,1'i indirdikten ve kullandıktan sonra memnun kalmazsanız, birkaç adımla önceki versiyona dönüş yapabilirsiniz. Bunun için yine aynı siteye dönüş yaparak 'Unenroll Device' butonuna basmalısınız. Daha sonrasında karşınıza daha önce kullandığınız Android sürümü gelecektir. Bu güncellemeyi yükledikten sonra telefonunuz eski sürüme geri dönecek.