ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, küresel koalisyonun Suriye'de son kalan terör örgütü DEAŞ alanlarını kurtarmak için nihai operasyonlarının başladığını duyurdu.

DEAŞ'TAN BÖLGE TEMİZLENİYOR

Operasyonlara terör örgütü YPG öncülüğünde kurulan SDG de katılıyor. Nauert, 'NAto müttefikimiz Türkiye ve ortaklarımız İsrail, Ürdün, Irak ve Lübnan'la birlikte sınırlarının DEAŞ'tan korunmasına çalışacağız' dedi.

TÜRKİYE'NİN BİLGİSİ DAHİLİNDE

Nauert'in açılmasında nihai operasyonların Türkiye'nin bilgisi dahilinde yürütüleceği mesajı verildi. Diğer yandan 'ABD aralarında Sünni Arapların, Kürtlerin, Hristiyanların, Türkmenlerin ve diğer azınlıkların bulunduğu tüm Suriyelilerin iradesine saygılı bir siyası çözümün sağlanması hedefine bağlıdır'ifadesi kullanıldı.

SDG İLE DEVAM MESAJI

Nauert'in Suriye'de nihai operasyonların başladığına dair açıklamasında yer alan ifadeler şöyle:

ABD küresel koalisayno ve Suriye Demokratik Güçleri'nin de aralarında bulunduğu yerel ortaklarla beraber Suriye'de son kalan DEAŞ mevkilerini kurtarmak için nihai operasyonlar başlıyor.

SALDIRI OLURSA ORTAKLARIMIZI SAVUNURUZ

Çatışmalar zorlu olacak ancak biz ve ortaklarımız üstün geleceğiz. Saldırı olduğu takdirde ABD'yi koalisyonu ve ortağımız olan güçleri müdafaa edeceğiz. DEAŞ'ın Suriye'de toprak kontrol ettiği ve insanları terörize ettiği günlerin sonuna geliyor.