Mersin 3. Uluslararası Maratonu kendi klasmanında bir rekora imza attı. Start öncesi toplanan kayıtlardan yola çıkılarak açıklanan katılım oranı 65 bine varan katılımcıyla son derece renkli görüntülerle gerçekleştirilen Maraton kendisinden uzun süre bahsettirecek gibi görünüyor.

PROTOKOL EN ÖNDE KOŞTU

1_3

Mersin Forum AVM önünde başlayan start'da toplam üç kategoride maratonlar koşuldu. Maratona Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çinmar birlikte start verdiler.

7

ULUSLARARASI STANDARTLARDA KOŞTULAR

5_1

4_1

3_2

Bu yıl Hoşgörü, Barış ve Kardeşlik temasıyla saat 09.00'da başlayan maraton, ilk kez İAAF Bronz kategori standartlarında konuşlu. 11 farklı ülkeden gelen elit atletlerin katılım gösterdiği maratonda ilk start Tekerlekli Sandalye yarışçıları ile başladı.

Daha sonra maratonda 42 K (Maraton) 15 K, 5 K (Halk koşusu), Çocuk maratonu, Özel sporcu koşusu'nun da startı verildi.

10 DAKİKA SÜREN START

Maratonda 5 K Halk Koşusu'nda renkli görüntüler oluştu. Binlerce sporsever start noktasında heyecanla beklerken, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çinmar ve protokolde yer alan kişiler de koşuya katıldı.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz 3333 göğüs numarası ile koşuya katıldı. Aşırı ilgiden dolayı Halk Koşusu'nun startı 10 dakika boyunca sürdü.

2_4

8

9

10