Peki ama gerçektende böylesine mucizevi besinler var mı? Uzmanlar böyle besinler olduğunu hatta bu besinleri soframızda bulundurmamızın gençleşmenin yanı sıra uzun yaşamında kapısını aralayacağını savunuyor.

Yaşam kalitemizi yükseltebilmek için alternatif tıp yöntemlerini de yakından bilmemiz gerektiğini vurgulayan uzmanlar, özellikle beslenmenin tüm hastalıkların kökeninde yattığını dile getiriyor.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insan ömrünün de uzadığını paylaşan uzmanlar, ömür uzadıkça insanların nasıl genç kalacakları sorusuna yanıt aradığını bunun içinde Hipokrat'ın dile getirdiği 'Besinler ilacınız olsun' söyleminin benimsenmeye başladığını ifade ediyor.

Peki ama sofralarımızda bulundurmamız gereken ve gençlik kaynağı olan besinler hangileri?

En önemli gençlik kaynağının içinde bulundurduğu omega 3 sebebiyle balık olduğunu kaydeden uzmanlar, omega 3'ün kronik hastalıkların tedavisinde önemli bir silah olduğunun üzerinde duruyor. Kilo vermede de önemli bir etkisi bulunan balığı, karnabahar, brokoli, Brüksel lahanası, lahana ve mor lahana takip ediyor. Bu sebzelere Brassica sebzeleri adı verildiğini hatırlatan uzmanlar, bunların kolon, akciğer, pankreas, prostat ve mide kanserlerine karşı koruyucu özelliği bulunduğunu işaret ediyor.

Hem gençlik hem de şifa kaynağı olan besinlerin üçüncü sırasında küçük kırmızı meyveler bulunuyor. Böğürtlen, ahududu, yabanmersini gibi besinlerin bulundurdukları antioksidan sebebiyle yaşlanmayı geciktirdiğini vurgulayan uzmanlar, içerdiği tekli doymamış yağ asidi ve bazı antioksidan öğeler sebebiyle kalp sağlığını korumaya yardımcı olan zeytinyağının da unutulmaması gerektiğini işaret ediyor.

Yapılan araştırmalar bu özel besinleri takip eden kakaonun kalp hastalıklarını, bunamayı ve tip 2 diyabet riskini azalttığını ortaya koyuyor.

Bunların yanı sıra uzmanlar sofralarımızdan soğan, sarımsak, pırasa, havuç, bal kabağı, zerdeçal, domates, karpuz ve avokadoyu eksik etmememiz gerektiğini belirtiyor.