Vücut Geliştirenler Neleri Yemeli?

Söz konusu vücut geliştirme olduğunda bu sporla uğraşan kimseler, çok fazla efor sarf ettiği için normal bir kimseden çok daha fazla protein almak zorundadır. Yeterli derecede protein alınmazsa, kaslar zarar görür.

Protein, kas gelişimini destekleyen yegane besin ögesidir. Proteinin içeriğinde en fazla bulunduğu besin maddeleri süt ve süt ürünleri, kırmızı et, yumurtadır. Bu dönemde kullanılan protein tozları da faydalı olacaktır. Fakat kullanılan protein tozunun nitelikleri iyi bilinmeli ve güvenilen protein tozlarını tüketmek gerekmektedir.

Deniz Ürünleri Ve Karbonhidrat Tüketimi Önemli

En sağlıklı proteinin bulunduğu besin ögeleri arasında deniz mahsulleri yer almaktadır. Özellikle somon balığı, mezgit gibi beyaz etli balıklar ve hamsi, alabalık, uskumru balıklarında çok daha nitelikli protein bulunuyor. Aynı biçimde karides, kalamar ve midyenin de tüketilmesi gerekli.

Karbonhidratlar da vücut geliştirenlerin kullandığı besinler içerisinde özel bir yere sahiptir. Ancak karbonhidrat denilince hemen akla gelen hamur işlerinden, kas geliştirme sporuyla uğraşan kişilerin uzak durması öneriliyor. Bunun yerine daha sağlıklı karbonhidrat içeren besinlerin tüketimi arttırılmalıdır.

Sağlıklı karbonhidratlar tahıl ürünlerinde, patateste, ıspanak, marul gibi yeşil sebzelerde ve brokolide mevcut bulunuyor. Tahıl ürünleri ile kastedilen yiyecekler, özellikle kahverengi ve siyah pirinç, bulgur, yeşil mercimek, kinoa gibi yiyeceklerdir. Ayrıca bu dönemde aşırı yağlı biçimde hazırlanmayan, sebzeli soslarla sunulan makarna türlerinin de faydası bulunacaktır.

Meyvelerden ise özellikle elma, armut, çilek tüketimine ağırlık verilebilir.