İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun trafik projesine akıl almaz bir destek geldi. Tokat'ta düzenlenen bir organizasyonda halk oyunları ekibi kırmızı ışıkta duran araçların önünde aniden halay çekmeye başlayarak tüm dikkatleri üzerlerine topladı.

Tokat Gönüllüler Grubu ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Tokat İl Temsilciği tarafından tertip edilen organizasyon çerçevesinde halk oyunları ekibi halay şov yaptı. Yaklaşık 30 kadar öğrenciden oluşan halk oyunları ekibi kırmızı ışık yandığı andan itibaren yaya geçidinden karşıdan karşıya geçti.

Amaç Sadece Dikkat Çekmek

Kırmızı ışıkta duran araçlar ise neye uğradıklarını anlamadı ama bu kısa gösteriyi şaşkınlıkla izledi. Gönüllü Turizm Elçisi Fatma Tuna bu organizasyonu dikkat çekmek için yaptıklarını belirterek, "Amacımız sadece gündemdeki konuyu herkese hatırlatmaktı. Bunu da başardığımızı düşünüyoruz. Eğer trafik ışıkları varsa yayaya değil ışıklara bakılması gerekir. Amacımız sadece buydu. Bunu da herkese göstermiş olduk. Bu konuda farkındalık yarattığımızı düşünüyoruz." ifadelerine yer verdi.