Doğal yapısı sebebiyle hızlıca bozulan süt ürünlerini uygun koşullarda saklamak gerektiği üzerinde duran uzmanlar, süt ürünlerinin doğru korunmasına ilişkin püf noktalarını bizlerle paylaştı.

İçeriğinde kalsiyum, fosfor, protein, riboflavinin, A, B ve D gibi vitaminleri barındıran sütün, her yaş grubu için ideal bir gıda ürünü olduğunu paylaşan uzmanlar, doğal yapısı sebebiyle hızlıca bozulan bu ürünler buzdolabında 4 ile 6 derece arasında saklanmalı.

Uzmanlar bu ürünlerin büyüklüğüne göre porsiyonlanması ve servis edilmesi gerektiğini de hatırlatırken, buzdolabı içerisinde etkileşimde bulunabilecek gıdalarla farklı raflarda bulundurulmasını da tavsiye ediyor. Buzdolabında başka ürünlerin kokusunu çekmemesi için ayrı kaplara konulması ve muhafaza edilmesini öneren uzmanlar, farklı ürünlerin aynı kap içinde saklanmaması gerektiğini de hatırlatıyor.

Genellikle salamura yani tuzlu su içinde satılan beyaz peynirin ya aynı şekilde bekletilmesini veya hava almayacak şekilde bir kabın içinde buzdolabına konulmasını tavsiye eden uzmanlar, beyaz peynirin bu şekilde saklandığında uzun süre korunacağını kaydediyor.

Koku çekme özelliği yüksek bir ürün olan tereyağının hava geçirmeyen bir kapta ayrı saklanması gerektiğini belirten uzmanlar, tereyağının buzdolabı içinde de hava sirkülasyonunun daha durağan olduğu bir bölümde saklanması gerektiğini ve doğrudan hava akımına maruz bırakılmaması gerektiğini işaret ediyor.