Dünya çapında 35 ile 70 milyon arasında kişiyi etkilediği belirlenen Romatoid Artrit hastalığı, ilerleyici ve engelleyici otoimmün enflamatuar bir hastalıktır.

Yaşlanmayla birlikte sert eklem gelişiminin daha çok ortaya çıktığı Romatoid Artrit hastalığında, etkilenen yalnızca eklemler değildir. Bu hastalıkta deri döküntüleri, kemik incelmesi, ağrı, kızarma, bulanık görme gibi belirtiler de ortaya çıkabilir. Romatoid Artrit'in doğru tedavisiyle birlikte tüm bu belirtilerin hafifleyeceğini belirten uzmanlar, bu hastalıktan muzdarip kişilerin ağrı ve tutulma sebebiyle güne başlamasının uzun sürdüğünü paylaşıyor.

Romatoid Artrit hastalarını yanılgıya düşüren en önemli noktanın belirtilerin sürekli gözlemlenmemesi olduğunu işaret eden uzmanlar, pek çok kişinin bu belirtileri kronik yorgunluk, ağrı, ruh sağlığı problemleri olarak tanımladığını hatırlatıyor.

Uzmanlar bu hastalıktan muzdarip kişiler tedavide kullanılan bazı ilaçların yan etkileri sebebiyle ilaçlarını kullanmaktan çekindiğini de paylaşıyor. Bu da hastalığın kontrolünü, ağrıların ve semptomların yok edilmesini zorlaştırıyor.

Özellikle en fazla 30 ile 55 yaş aralığındaki kişileri etkileyen Romatoid Artrit hastalığı, herhangi bir yaşta da ansınız kendini gösterebiliyor. İki yaş altındaki çocuklarda bile gözlemlenebiliyor.

Uzmanlar Romatoid Artrit hastalığında sık sık iştah kaybı, grip semptomları gibi belirtilerinde ortaya çıkabileceğini hatırlatırken, ağrılardaki alevlenme döneminde kişilerin işe gidemeyecek hale bile geldiğini ifade ediyor.