Reflüsü Olanlarda Diş Fırçası Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Diş eti sağlığının bozulması denildiğinde; diş etinde kanama, diş eti çevrelerinde kızarıklık ve genellikle ağız kokusu olarak kendini gösterebilir. Diş sağlığının bozulması ise; soğuk-sıcak hassasiyeti, dişlerin rengine sarartı, diş renginde kararma ve en önemlisi ağrı olarak ortaya çıkmaktadır. İnsanlarda, sık bir biçimde görülmeye başlayan reflü rahatsızlığı da, ağız ve diş eti sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir.

Reflü sonucu, ağız ortamına kadar gelen mide asidi, diş ve diş etlerine kolayca zarar verebilecek, çok güçlü asitler içermektedir. Bu asitler, ağızdaki tükürük sıvısının bile tolere edemeyeceği kadar kuvvetli bir yapıya sahip olan bir asit çeşididir. Reflü belirtileri olup, ağız içi ile ilgili sıkıntısı olan hastaların, erken dönemde durumun farkına vararak, ihmal etmeden en kısa zamanda diş hekimi tarafından muayene edilmelidir. 6 ayda bir diş hekimine giderek, kontrol yaptırmak, ağız sağlığı ve reflüden dolayı oluşabilecek sıkıntılara karşı durumu engellemede etkilidir.

Hangi Fırça Kullanılmalıdır?

Reflü rahatsızlığı geçiren kişiler mutlaka yumuşak diş fırçası kullanmalıdır. Yumuşak fırça istenmesinin sebebi; mideden gelen asit sonucu, giderek yumuşamış olan ve incelmiş, hassaslaşmış olan diş minesinin, aşınmaya uğramadan, diş macunu ve tükürüğün desteğiyle, tamir edilmesini amaçlamaktadır.

Diş Etlerinde Çekilme Olabilir:

Reflü rahatsızlığı, aynı zamanda dişlerde ve diş etlerinde geri dönüşü mümkün olmayan hasarlar bırakabilmektedir. Bunların en önemlileri; diş eti çekilmesi ve diş eti iltihabıdır. Bu durumda mutlaka, yumuşak fırça kullanılması gerekmektedir. Ayrıca; ağız bol su ile çalkalanmalı ve bol su içilmelidir.