Son dönemlerde yaşanan olumsuz örnekler sebebiyle okul servislerine monte edilebilecek olan yeni bir sistem geliştirildi.

Geçtiğimiz aylarda okul servisinde unutulan çocuklar, okul servisinde emniyet kemerini çözdüğü için düşüp yaralanan çocuklar gibi bir çok olumsuz durum yaşanmıştı.

Bu olumsuzlukların yaşanmaması için çözüm geliştirmeyi hedefleyen Tekno-Arge firması, uzun süredir üzerinde çalıştıkları bir ürünü tanıttı.

Okul Servis Araçları Yönetmeliği'nde belirlenen kriterlere uygun olarak geliştirilen güvenlik sistemi, 8. Karayolu Güvenliği Sempozyumu'nda sergilendi.

Güvenlik sistemini tasarlayan Tekno Ar-Ge Ürün Geliştirme Müdürü Muzaffer Gökçimen yaptığı açıklamada, son aylarda okul servis araçlarıyla ilgili yaşanan olumsuz olayların kendilerini çok etkilediğini belirterek, İçişleri, Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Politikalar ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarınca hazırlanan Okul Servis Araçları Yönetmeliği'ne uygun bir sistem geliştirdiklerini söyledi.

2500 Türk Lirasına satılacak olan bu ürünün araca monte edilmesi yaklaşık 20 dakika gibi kısa bir zaman alacak.

Sistemin okul servis araçlarına 20 dakikada monte edilebileceğini anlatan Gökçimen, "Kurulan sistemde şoförün önündeki cihaz, 18 ve 24 kişilik araçlar için uygulanabiliyor. Bu cihaz hem oturan hem de emniyet kemeri takılı olmayan öğrenciyi görebiliyor. Eğer servis içinde öğrenci kaldıysa kontak kapansa bile sürekli öten sistemle öğrencinin serviste kalması engelleniyor" diye konuştu.

Yüksek teknoloji gerektirmeyen bu sistemin araç elektriğiyle çalıştığını dile getiren Gökçimen, "Arabada da sürekli enerji olduğu için hata payı sıfırdır" ifadesini kullandı.