Yolda yürürken, ya da bir şey satın almak için gittiğimiz bir ofiste, toplu taşıma araçlarında, elinde bir şişe su olan ve bu suyun içerisine limon parçaları koymuş olan kişileri görürüz. Son zamanların favorisi haline gelen limonlu suyun bir çok faydası bulunuyor. Limonlu suyun faydalarını bu haberimizde sizler için derledik.

- Ilık limonlu su içmek farenjitten ve boğaz ağrısı kurtulmaya yardımcı olur.

-Limonlu suyun en büyük faydalarından biri böbrek taşı oluşumunu engellemesi ve var olan böbrek taşlarına da iyi gelmesi. Normal şekilde böbrek taşları vücuttan çok fazla rahatsızlık vermeden atılır. Ancak bazen idrar akımına engel olur ve yoğun ağrılara sebebiyet verir. Limonlu su içmek vücuda yeniden su kazandırmada ve idrarı sulandırılmış şekilde tutmada yardımcı olur. Bu da böbrek taşı oluşum riskini azaltır.

-Diğer meyve sularında bulunan şeker, limonda yoktur. Böylece diyabet hastaları için güzel bir meyve suyudur limonlu su… Limonlu su diğer meyve suları ve gazlı içecekler için alternatif bir içecektir. Aynı zamanda kilo vermek isteyen kişilerin de favorilerinden biridir.

-Limonlu suyu içmek karaciğerde bulunan sindirim enzimlerini harekete geçirmede yardımcı olur. Ayrıca kanın oksijen durumunu düzenlemede de yardımcı olur.

-Limonlu suyun içerisindeki limon suyu sindirim için gerekli olan hidroklorik asit üretimini destekler. Ayrıca asitlik derecesini ve gut hastalığı riskini azaltır. Sindirim sorunlarından şikayetçi olan kişilerin düzenli olarak limonlu su tüketmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca ishal ve benzeri sorunları önler. Kadınlar da adet sancılarından kurtulmak için limonlu su tüketebilir.