Kış aylarında günlerin daha kısa oluşu ve havanın erken kararması nedeniyle gün içerisinde yemek yeme alışkanlığının azalması gerektiği ve bunun kilo vermek için önemli bir etken olduğunu vurgulayan uzmanlar, kışın zayıflamanın aslında daha kolay olduğu üzerinde duruyor.

Yanlış beslenme alışkanlıklarından kurtulursanız kış aylarında kilo almayacağınızı paylaşan uzmanlar, bunun için bazı püf noktaları olduğunu kaydediyor.

Kış aylarında üşüdüğünüzü hissettiğiniz anlarda, vücudunuzun ısıyı dengelemek amacıyla kahverengi hücreleri harekete geçirdiğini dile getiren uzmanlar, bu sırada beyaz yağ hücrelerinin yakıldığını ve vücutta enerjinin açığa çıktığını belirtiyor. Bu sayede metabolizmanın hızlandığını kaydeden uzmanlar, karalahana, beyaz lahana, pazı, brokoli, kereviz, ıspanak ve pırasa gibi kök bitkilerin kilo kaybında önemli role sahip olduğunun da altını çiziyor.

Uzun bir süre aç kalmanın zayıflamaya yardımcı olduğunu fakat açlıkla verilen kiloların, vücuttan su ve kas kaybına yol açarak meydana geldiğini paylaşan uzmanlar, uzun süreli açlıktan sonra alınan besinlerin metabolizmanın yaşamını sürdürmesi için daha yavaş çalışılarak harcandığını bu nedenle de alınan her kalorinin vücutta yağ olarak depolandığını ifade ediyor.

Uzmanlar marketlerde büyük indirimlerle karşımıza çıkan light ürünlerin içeriğinde şeker ve yağ oranının azaltılmış olduğunu ancak diyet ürün diye kontrolsüz bir şekilde tüketilmemesi gerektiğini paylaşıyor.