Uzmanlar söz konusu ağrının gün boyunca yapılan aktiviteler sebebiyle kasıkta baskı veya ağırlık hissi akşam saatlerinde daha da artırdığını dile getirirken, bu nörojenik ağrının erkeklerde testisler ve bacak iç yüzüne de yayılabildiğini paylaşıyor.

Ek olarak kabızlık eğilimi, sık sık idrara çıkma gibi belirtilerin de kasık fıtığında ortaya çıktığını kaydeden uzmanlar, belirti vermeyen kasık fıtıkları ise genellikle başka bir nedenle gidilen fizik muayene sırasında tesadüfen tespit edildiğini hatırlatıyor.

Kasık fıtığı anatomik bir sorun olduğu için ameliyat yöntemiyle tedavi ediliyor. Ameliyat açık veya laparoskopik olmak üzere 2 şekilde yapılabiliyor.

Her iki yöntemde de kasık bölgesindeki yırtık oluşmuş alanın yamayla onarıldığını belirten uzmanlar, nüks etmiş veya çift taraflı fıtıklarda ya da tek taraflı olup iş ve sosyal hayatına bir an önce dönmek isteyen hastalarda minimal invazif kapalı yöntem olan laparoskopik cerrahi girişim altın standart olarak kabul ediliyor.

Laparoskopik yöntem daha estetik bir sonuç, daha sağlam bir onarım, nüks görülme sıklığının daha az olması ve düşük enfeksiyon riski gibi faydalar sağlıyor.

Bu yöntemle hasta ertesi gün taburcu oluyor ve sonraki gün iş ile sosyal hayatına dönebiliyor, ağır sportif aktivitelerine de 4 hafta sonra başlayabiliyor.