Yaklaşan yağışların Kars, Ağrı ve Erzurum gibi yüksek yerlerde sabah saatlerine yer yer ve belirli aralıklarda karla karışık yağmur şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor. İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı yapan yetkililer sağanak yağmurların kapıda olduğunu söylüyor.

Kuvvetli Yağışlar İstanbul'u Etkisi Altına Alıyor

İstanbul'un Kuzey ve iç bölgelerinde hava sıcaklığının 2 ile 8 derece arasında yükseleceği, diğer bölgelerde ise büyük bir değişiklik hissedilmeyeceği tahmin ediliyor. Hava durumu haberlerinde yer alan bilgilere göre, genellikle rüzgar güney ile güneybatı yönünden hafif ve ara sıra orta şiddette, Batı Karadeniz, Ege ve Marmara'nın iç kesimleri, Batı Karadeniz'in iç taraflarında ve İç Anadolu'nun Batısında sabah saatlerinde yer yer saatte yaklaşık 30 kilometre hıza sahip rüzgarların esmesi bekleniyor.

Rüzgarlar sebebiyle hava sıcaklığında yaşanacak düşüşün aniden bastıran kısa süreli yağışlara yol açabileceği ve bu konuda bölge halkının hazırlıklı olması tavsiye ediliyor. Lodosun etkisiyle kuvvetli yağmurların uzun süre İstanbul'u etkisi altına alacağına dikkat çeken uzmanlar, vatandaşları sağanak yağışın trafikte yaratabileceği tehlikelere karşı tedbirli olmaları konusunda da uyarıyor.

İstanbul'da Hava Durumu Nasıl Olacak

İstanbul'un hafta boyunca çok bulutlu ve parçalı bulutlu, Kırklareli ve Edirne ile birlikte öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde hafif şiddette aralıklı sağanak yağışın hakim olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının İstanbul genelinde 2 ile 10 derece arasında değişeceği beklenirken, rüzgarın çoğunlukla Güneybatı ve Güney yönlerinden orta şiddette, yaklaşık olarak 30 ile 60 kilometre hızda lodos şeklinde eseceği tahmin ediliyor.