Çok Yemek Doğru Beslenmek Değildir

Hamilelikte düşülen yanılgı, annenin çok daha fazla yemek yemesi gerektiği algısıdır. Bu algı tamamen yanlıştır. Uzmanlar bunun yerine gerektiği kadar ve kaliteli besin maddelerinin alınmasını savunmaktalar. Buradan hareketle hamilelik sürecinde kilo alımına neden olacak şeker ve karbonhidrat içeren besinlerden kaçınılması ifade ediliyor. Ayrıca hamilelik sürecinde her zamankinden daha fazla su içilmesinin yararları üzerinde duruluyor.

Folik asit, hamileyken yenmesi gereken besinler arasında ilk sırada yer alıyor. Folik asit karalahana, narenciye türünden gıdalar, yeşil sebzeler gibi besin maddelerinde yoğun bir şekilde bulunuyor. Yeterli miktarda alınan folik asit, bebekte oluşabilecek doğum kusurlarına engel olmaktadır.

Protein Kalsiyum Ve Demir İçeren Yiyecekler

Yapılan araştırmalar hamilelik sırasında yeterli oranda protein, kalsiyum ve demir alan kimselerin bebeklerinde sağlıklı bir kas ve kemik yapısı olduğunu gösteriyor. Ayrıca demir bebeğin kan hücrelerinin oluşumu açısından da değerli bir besin. Yeterli protein alımı için günde bir kez et yenilmeli ve kavrulmamış, tuzsuz kuru yemişler tüketilmelidir. Ayrıca hem protein hem de kalsiyum alımı açısından günde mutlaka bir bardak süt içilmeli, beyaz peynir ve yoğurt alımına önem verilmelidir.

Demirin en sağlıklı şekilde alınabileceği besin maddesi ise, ıspanak. Uzmanlar hamile kadınların haftada en az bir kez ıspanak yemesini öneriyor. Bunun dışında tam tahıl içeren gıdalar da demir alımı için önemlidir. Demir ve kalsiyum haricinde hamilelikte Omega 3 alımına özen gösterilmesi gerekiyor. Uzmanlar annelerin haftada iki kez balık ve deniz ürünleri tüketmesi gerektiğini belirtiyorlar.