Aniden ortaya çıkabilecek diş problemlerinin üstesinden gelmenin aslında çeşitli yollarının mevcut olduğunu savunan uzmanlar, sorunlu dişlere kalıcı tedaviler uygulanmadığı takdirde önemli sorunların gün yüzüne çıkacağını hatırlatıyor.

Bir gece aniden diş ağrısı ile uyanan çocukların ailelerinin ertesi gün diş doktoruna koşarak gittiğini, ve ne yapacaklarını bilemedikleri için tedirgin olduklarını paylaşan uzmanlar, böyle durumlarda ağrıyan bölgeye özen göstererek çocuğunuzun dişini fırçalamanız gerektiğini kaydediyor. Dişin temizlendiği için bir nebze de olsa rahatlayacağını paylaşan uzmanlar, ağrıyan dişin olduğu bölgeye 5'er dakika arayla dışarıdan ince bir beze sarılmış buz uygulamasının da işe yarayacağını savunan uzmanlar, bunun o bölgeye gelen damarların daralmasını sağlayarak kan akışını azaltacağını ve iltihabın aktif halini baskılayacağını hatırlatıyor.

Buzun ayrıca bölgede hissizlik yaratacağını ve lokal bir uyuşukluğu sağlayacağını açıklayan uzmanlar, ağrı yine de geçmezse çocukların yaş ve kilosuna uygun ağrı kesici vererek geceyi rahat geçirmesinin sağlanabileceğini savunuyor.

Geceyi atlatır atlatmaz diş doktoruna gitmeniz gerektiğini açıklayan uzmanlar, bunların geçici çözümler olduğunu unutmamanızı tavsiye ediyor.

Diş ağrısının yanı sıra herhangi bir düşme ve çarpışma anında çocuğunuzun dişi kırıldıysa diş hekimine ulaşana kadar geçen zamanın önemli olduğunu belirten uzmanlar, ilk müdahalenin doğru olmazsa ömür boyu devam edecek problemlerin olacağını dile getiriyor.