Koyu yeşil renkli geniz akıntısı, burun tıkanıklığı, koku ve tat alma bozukluklarıyla ilerleyen hastalığın geniz akıntısı yutulduğunda kusma ve kötü ağız kokusuna yol açacağını savunan uzmanlar, sürekli sinüzit geçiren kişilerin burun içinde mutlaka anatomik bir problem olduğunu ifade ediyor.

Kemik eğriliği, burun eti büyümesi ve poliplerin sinüzit gelişimini kolaylaştırdığı üzerinde duran uzmanlar, alerjisi bulunanların ve sigara tiryakileri de risk kapsamında olduğunu paylaşıyor.

Bütün bunların dışında da sinüziti tetikleyen sebeplerin olabileceğini hatırlatan uzmanlar, diş implantlarının da sinüziti tetikleyebileceğini hatırlatıyor. altındadır.

Günümüzde diş implantlarının yaygınlaşmasıyla birlikte diş kökenli sinüzite daha sık rastlanmaya başlanıldığını belirten uzmanlar üst çeneye implant takılırken sinüs duvarının zedelenmesinin bölgede enfeksiyon oluşturduğunu ve bu durumun farkına varılmazsa kişi tekrarlayan sinüzit atakları geçirebileceğini hatırlatıyor.

10 günden fazla süren burun akıntısı, baş ağrısı söz konusuysa bunun altında sinüzitin yatıyor olabileceğini düşünmeniz gerektiğini dile getiren uzmanlar, doğru tedavi için mutlaka Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanına gitmeniz gerektiğini savunuyor.

Burun ve sinüsleri açılı endoskoplarla değerlendirmek oldukça mühim. Unutmayın ki, yetersiz tedaviler kronik sinüzite yol açabiliyor, bu durumda cerrahi şart oluyor.