Amerika Birleşik Devletlerinde vatandaşların %8'i çıplak uyuyor ve bu oran Avrupa ülkelerinde çok daha yüksek. İngilizlerin ise yaklaşık 3'te 1'inin çıplak uyuduğu belirtildi.

Avustralya'da yapılan araştırmaya göre uyku sırasında vücut sıcaklığı doğal bir şekilde düşüyor. Kalın pijamalar ve çoraplar vücudun uyku öncesi kendisini soğutmasını engelliyor. Sıcaklığınızın düşmesi genel olarak uyku kalitenizi de etkiliyor. Yani çıplak yatmak, insomnia (uyuyamama) hastalığına çözüm olabilir.

-Çıplak uyumanın en büyük faydalarından birisi cinsel organların hava alması. Çünkü kadınlarda vajina nemli bir yapıya sahip olduğu için mantar ve bakteriler için bulunmaz nimet… Çıplak uyuyan kadınların vajina mantarına yakalanma riskinin ve vajinada bakteri oluşumunun daha az olduğu tespit edildi. Erkeklerde ise çıplak uyumak cinsellik açısından çok verimli. Çünkü erkeklerde testisler soğuk ortamda daha kaliteli sperm üretiyor.

-Çıplak uyumanın zayıflatma özelliği de var desek ne dersiniz? Evet yanlış duymadınız, çıplak uyumak zayıflatıyor. Nasıl mı? ABD'de yapılan bir araştırmada soğuk bir odada uyuyan erkeklerin daha çok kalori yaktığı ve insülin hassasiyetinin daha gelişmiş olduğu görüldü. Çünkü geceleri vücudu doğal yollardan soğutmak, kortizol hormonunu düşürüyor. Bu da iştahı abur cubura değil sağlıklı gıdalara yönelecek şekilde düzenliyor.

-Çıplak uyumak terlemeyi de önlüyor. Çünkü çıplak uyunduğunda gece boyunca serin olduğu için saçları ve vücutları daha az yağ üretiyor. Vücutta yağ oranı az olduğu zaman da terleme oranı da düşmüş oluyor. Böylece geceleri çıplak uyuyan kişiler, daha az terliyor.

-Ayrıca çıplak uyumak Şeker hastalığına yakalanma riskini azaltıyor. Aynı zamanda cilt hastalıklarına yakalanma ihtimalini de neredeyse ortadan kaldırıyor.