İçinde bulundurduğu vitamin, mineral, enzim, aminoasit ve probiyotiklerin yanı sıra doğal şeker kaynağı olduğu içinde özellikle eski Mısır'da tarih boyunca tıbbi tedavi yöntemlerinde kullanılan bal, alerji, burun akıntısı, üst solunum yolu enfeksiyonları, mide enfeksiyonları ve ülser gibi sorunlarında önüne geçiyor.

Ham balın yani pastörizasyon işlemi görmeyen balın düzenli bir şekilde tüketilmesi halinde bağışıklık sisteminin güçleneceğini, gribal rahatsızlıklarla mücadelede koruyucu etki sahibi olunacağını işaret eden uzmanlar, sofralardan balın eksik edilmemesini öneriyor.

ÜST SOLUNUM YOLU HASTALIKLARIYLA MÜCADELEDE EFSANEVİ YÖNTEM

Vücudun glikoz ihtiyacını karşılayan ham balın enerji verdiğini, solunum sistemi, bronşit ve astım gibi rahatsızlıklarla mücadelede tedavi edici özelliğe sahip olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Bal ayrıca göğsü yumuşatıcı, üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla mücadele, mide ülseri, mide enfeksiyonları ve kabızlığı tedavi edici özelliğe de sahiptir.

BALI ÇAYINIZA DA KOYABİLİRSİNİZ

Tüm bu etkilerini düşündüğümüzde bal, sofralarımızda mutlaka bulunmalıdır. Uzmanlar balın çeşitli tüketim şekillerinin de bulunduğunu hatırlatıyor. Sofrada şeker tüketmek yerine çayınıza da bal ekleyebileceğinizi unutmamalısınız. Ayrıca bir kase yoğurda eklenecek bal tatlı yerine de geçmektedir.