Adıyaman'da çiftçilikle uğraşan Kenan O. İsimli vatandaş, 2003 yılında Elif O. İsimli kişiyle evlenerek İstanbul'a yerleşti. Bu evlilikten dört çocukları oldu. Ancak evliliğin ilerleyen yıllarında sorunlar yaşamaya başladılar. Kenan O. İsimli kişi, eşi Elif O. 'nun kendisini Ekrem G. isimli kişi ile aldattığını iddia ediyordu. Kenan O. 'nun iddiasına göre, kendisinin evden çıkmasının ardından, eşi Elif O. Eve Ekrem G. isimli kişiyi alıyordu. Bu durumu çocukları da biliyordu. Ancak çocukları silah zoruyla tehdit ederek babalarına söylememesi konusunda uyarıyordu.

Olan bitenin farkında olan ve bu duruma daha fazla dayanamayan Kenan O. İsimli kişi, eşi Elif O. 'nun ailesini çağırarak, boşanmak istediğini dile getirdi. Kenan O. İsimli kişi, İstanbul'daki evlerini terk ederek Adıyaman'a geri döndü. Adıyaman'a döner dönmez ise Eşi Elif O. 'ya hemen boşanma davası açtı.

Boşanma davasının devam ettiği sırada eşi Elif O. 'nun sevgilisi Ekrem G. isimli kişi, Kenan O. 'yu arayarak Hasan O. İsimli çocuğun kendisine ait olduğunu iddia ederek, Hasan O. İsimli çocuğu kendisine vermesi gerektiğini söylüyordu. Duyduklarına şaşıran Kenan O., hemen hastaneye giderek oğlu Hasan O. İçin DNA testi yaptırdı. Hastanede yapılan DNA testinin sonucuna göre Hasan O. İsimli çocuğun babasının kendisi olduğunu öğrendi.

Kenan O., yanına aldığı 4 çocuğunun geçiminde zorluk yaşıyordu. Çocuklarının okul masraflarını karşılamak Kahta İlçesi Sosyal Yardım Vakfı'na başvuruda bulundu. Vakıftan resmi işlemler için çocukların öğrenci belgeleriyle birlikte Aile Nüfus Tablosu istendi. Kenan O., Nüfus Müdürlüğü'ne giderek gerekli belgeleri almak için başvuru yapınca nüfusuna 4 değil 5 çocuk kaydı olduğu söylendi. Buna şaşıran Kenan O., bir yanlışlık olabileceğini söylese de Nüfus Müdürlüğü yetkilileri kayıtlarda bir yanlışlık olmadığını belirtti.