İstanbul'da da hissedilen bir deprem oldu. AFAD,açıklama yaptı. Merkezi Gemlik olan deprem. 5.1 büyüklüğünde olduğu çıklandı.

Ülke genelinde gelişen doğal olaylarla ilgili son bilgiler, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamalara dayanıyor. AFAD'ın verilerine göre, Marmara Denizi'nde saat 10.42'de 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu sarsıntının merkezinin, Bursa'nın Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığında olduğu belirlendi ve deniz seviyesinden yaklaşık 8,98 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Aynı bölgede, saat 10.45'te 4,5 büyüklüğünde bir başka deprem daha kaydedildi. Bu doğal olayların ardından, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Marmara Denizi Gemlik Körfezi'ndeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin, saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edildiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "AFAD başta olmak üzere ilgili kurumların tüm ekipleri, saha tarama çalışmaları için bölgeye gönderildi" ifadesini kullanan Yerlikaya, depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini iletti. Aynı zamanda, "Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden koruyup kollasın" şeklinde bir dua da paylaştı.