Bisikletle Doğa Turları Çeşitleri

Doğa sporları arasında en fazla rağbet edilen ve sağladığı faydalar ile birlikte hem tabiatı hem sporu tek bir çatı altında toplayan bisikletle doğa turları kısa ve uzun mesafeli olarak ikiye ayrılmakta. İsteyenler için sadece birkaç kilometreden oluşan kısa doğa turları alternatif seçenekler arasında yer alıyor. Dileyenler ve talep edenler için ise uzun soluklu, haftalar süren ve birçok coğrafyayı bünyesinde barındıran alternatif doğa turları mevcut.

Bisikletle Doğa Turları Yapmanın Yararları

Hem spor yapmak hem de doğa içerisinde özgürce gezinmek bisikletle doğa turları yapmanın faydaları arasında gösteriliyor. Bisiklet sürmek en doğal spor egzersizlerinin başında gelirken aynı zamanda bu tür turlara katılmak sosyalleşmek ve yeni yerleri keşfetmek açısından da büyük önem taşıyor.

Bisikletle Doğa Turları Yaparken Dikkat Edilecekler

Doğa turlarına çıkmadan önce bisiklet aracının mutlak surette kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, bu alanda yapılacak dikkatli incelemelerin ve araştırmaların meydana gelecek olası kazaların önünü geçeceğinin de altını çiziyor. Bunun için doğa turlarına katılmadan önce bisikletlerin mutlak bir incelemeden geçirilmesi gerekiyor. Özellikle lastiklerin havasının kontrol edilmesi ve gece turları için farların periyodik bakımının yapılması gerekiyor. Çekiş sistemlerinin de tam randımanlı olarak çalışması bu spora gönül vermiş sporcuların emniyet kilitlerini oluşturuyor.

Uzmanlara göre hidrolik fren kullanımı doğa turları için en uygun seçenekler arasında. Bu tür turlara katılacak olan kişilerin mutlaka deneyimli sporcular ile bir arada turlara katılması önem arz ediyor.