En Çok İlgi Gören Ülkeler

İngiltere'nin başkenti olan Londra'da, eğitim kurumlarının yoğun bir şekilde bulunması bu kente eğitim amacıyla yapılan göçü tetikliyor. Adıyla meşhur bir eğitim kenti olan Cambridge'deki eğitim programları ve dil okulları oldukça fazla rağbet görmekte. Para birimi Sterlin olan İngiltere'de eğitim görenlerce en çok yapılan eleştiri, yaşam ve eğitim masrafları Türkiye'ye nazaran daha pahalı olması.

Dünyanın Önemli Nehirleri, Uzunlukları ve Özellikleri Dünyanın Önemli Nehirleri, Uzunlukları ve Özellikleri

Amerika'nın New York şehrinde ise eğitim masrafları İngiltere'ye oranla daha ucuz. Aynı zamanda içinde pek çok gezilecek bölge olması da şehrin cazibesini artıran etkenler arasında.

Nispeten daha hesaplı eğitim imkanı sunulan Malta'da yoğun talep sebebiyle son senelerde pek çok dil okulu açıldı. Kanada'da hem Fransızca hem de İngilizce eğitimin verildiği çok sayıda eğitim kurumu bulunuyor. Kanada'ya eğitim için gidenlerin en sık tercih ettiği bölgeler Montreal ve Vancouver.

Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkeler de daha uygun fiyatlar sebebiyle son senelerde rağbet gören yerler arasında.

Özellikle İngilizce eğitim almak isteyen öğrencilerin sıklıkla ziyaret ettiği bu ülkelerde ise öğrencilerin en çok şikayet ettiği konu uçak biletlerinin pahalı olması. Almanca eğitim için Hamburg ve Berlin, İtalyanca eğitim için ise Floransa en çok tercih edilen bölgeler olarak biliniyor.

Yurt Dışı Eğitimini Tercih Edeceklere Tavsiye

Gidecekleri yer nere olursa olsun, öğrencilere, Türkiye'de temel yabancı dil eğitimi almaları tavsiye ediliyor. Bu sayede hedefledikleri ülkenin kültürü hakkında fikir sahibi olmaları ve insanlarla kuracakları iletişim safhasında daha az zorluk yaşamaları hedefleniyor.