Kadınların Kaş Bakımında Dikkat Etmesi Gerekenler Kadınların Kaş Bakımında Dikkat Etmesi Gerekenler

Protez Tırnaklar Nasıl Uygulanmalıdır?

Protez tırnakların uygulamasında bu uygulamayı yapacak olan kimsenin bilgili ve deneyimli olması gerekir. Yoksa yanlış bir uygulama ile bütün emekler boşa gideceği gibi kişinin kendi tırnakları da bu uygulamadan zarar görebilir. Genellikle protez tırnak uygulaması yapılırken ilk dikkat edilecek husus, kullanılacak olan protez tırnağın, kişinin kendi tırnak yapısı ile uyumlu şekle sahip tırnaklar olmasıdır. Tabii bu uygulamada kişinin el yapısı da önemlidir. Çünkü elleri minyon olan bir kimseye son derece büyük protez tırnakların uygulanması, ortaya estetik değil kötü bir görüntü çıkaracaktır.

Protez tırnak uygulanırken hijyen önemlidir. Uygulama sırasında kullanılan her şeyin hijyen koşullarına uygun olarak hazırlanması gerekir. Ayrıca uygulamaya başlamadan önce gerçek tırnakların törpü ile düzeltilmesi ve manikürünün yapılması gerekir.
Protez Tırnak Uygulatan Kimseler Nelere Dikkat Etmelidir?

Protez tırnak yaptıranlar, uygulamadan yaklaşık olarak 2 veya 3 hafta sonra protez tırnak bakımı yaptırmalıdır. Çünkü zaman zarfında gerçek tırnaklar uzayacağı için ortaya kötü bir görüntü çıkmasını engellemek gerekecektir. Bu konuda bilinmesi gereken şey, protez tırnakların ilk uygulamasında nasıl bu konuda uzman birine ihtiyaç duyuluyor ise, bakımında da aynı uzmanlığa sahip kimseleri tercih etmek gerekir. Protez tırnak bakımında tırnağın üst kısmında oluşan pürüzler elektrikli bir törpü yardımı ile temizlenir ve ellere çeşitli nemlendiriciler uygulanarak tırnağa daha iyi bir görüntü kazandırılmaya çalışılır. Ayrıca tırnağın uzadığı kısımda oluşan boşluklar, profesyonel biçimde doldurulmalıdır.