Sınav Giriş Yeri Nasıl Öğrenilecek?

18 Mart günü saat 10.15'te gerçekleştirilecek olan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme sınavına katılacak olan adaylar, sınav giriş yerlerini https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden öğrenebilecekler. Bu adrese giriş yaptıktan sonra TC kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak öğrenilebilen sınav giriş yerlerine ilişkin yazılı hiçbir belge, adaylara gönderilmeyecek. Buna göre adaylar yalnızca belirtilen adres üzerinden sınav giriş yerlerini öğrenerek, dilerlerse bu bilgiye ait ekranın çıktısını alabilirler.

Yetkililer, sınav günü herhangi bir karışıklığın oluşmaması için adayların mutlaka sınav giriş yerlerini sorgulamalarını ve sınavdan birkaç gün önce sınava girecekleri yere giderek, gidiş yollarını öğrenmelerini tavsiye ediyorlar.

MSÜ Sınavına Nasıl Girilecek?

MSÜ sınavına girmek isteyen adayların sınavdan en az bir saat önce sınav giriş yerlerinde olması öneriliyor. Sınava geç kalma halinde saat 10.15'ten sonra hiç kimse sınava alınmayacak. Adayların sınava gelirken sınav giriş belgelerini ve kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları isteniyor. Sınava girerken ihtiyaç duyulan kimlik belgesinde, adayın yüzü açıkça tanınacak biçimde çekilmiş bir fotoğraf olması gerekli. Belirtilen tanıma uymayan kimlik belgeleri ile sınava giriş mümkün değil.

135 dakika sürecek olan sınavda adaylar sayısal, eşit ağırlık ve sözel alandaki puanlar için yarışacaklar. Sınavda Türkçe, sosyal bilimler başlığı altında tarih ve coğrafya soruları, din kültürü ve ahlak bilgisi, felsefe, matematik ve fen bilgisi soruları yer alacak. Her adayın puanları oluşturulurken en küçüğü 100 ve en büyüğü 500 olan sayısal, eşit ağırlık, sözel ve MSÜ genel puanları esas alınacaktır. Sınav sonuçları ise, sınavı takip eden günlerde internet üzerinden açıklanacak.