Altın Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

- Geçmiş dönemlerde para kullanılmadığı zamanlar altın kullanılırdı. Uzun süreler bu şekilde kullanılmıştır. Günümüze geldiğimizde ise kağıt paranın popülerleşmesi ile altını para olarak kullanma kalkmıştır ve altın madeni işlenip para ile satılır bir hale gelmiştir.

- Yatarım amaçlı olarak da kullanılmaktadır. En az riski barındırdığına inanan altın madeni diğer yatırım araçlarından daha az risk barındırdığı düşünülmektedir. Pek çok kişinin yatırım yaptığı altın borsada da oldukça çok yatırım almaktadır.

- Geçmişten günümüze kadar en çok kullanıldığı alan ise takı alanıdır. Mücevher, kolye, bilezik gibi takıların yapımında ve içeriğinde altın madeni kullanılmaktadır.

- Altın birçok alanda kullanıldığı gibi bu alanlardan birisi de ilaç sektörü olmaktadır. İlaç sektöründe küçük mikroskopların bileşimde çeşitli alanlarda kullanılmaktadır.

- Dünyanın her yerinde meşhur olan altın bazı ülkelerde süs eşyası olarak da kullanılmaktadır. Meyvelerin süslerinde, üzerinde de kullanılmaktadır.

Altın Fiyatları

Günümüzde her gün hatta her saniye altın fiyatları değişim göstermektedir. Altın ayarına, yılına ve parlaklığına göre alış ve satışlarda da fiyat farklılığı göstermektedir. Güvenilir yatırım alanlarından birisi olan altın madenine her gün pek çok insan yatırım yapmaktadır. Gün içerisinde fiyatında artış veya azalış gösteren altının ekonomik gibi dünya çaplı krizlerden en az etkilenen yatırım aracıdır.

Altın fiyatlarını ülke içi krizler de etkilememektedir. Küresel bir yatırım aracı olduğu için uluslararası krizler fiyatlarını etkilemektedir.