Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den beklenen güzel haber geldi .Bundan böyle Rusya'ya iş için giriş yapan Türk iş adamları ile beraber TIR ve kamyon şoförlerine vizelerin tamamen kaldırıldığı belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'den TIR ve kamyon şoförlerini yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. Bundan böyle Türk iş adamları ile birlikte Rusya'ya giriş yapacak olan TIR ve kamyon şoförlerine vize uygulaması kaldırıldı. Rusya hükümeti tarafından da doğrulanan haberde ayrıntılar kamu oyu ile paylaşıldı.

Vizesiz Geçiş

Putin gerekli olan kararnameyi imzalarken bu karar uluslararası taşımacılık faktöründe Türk şoförleri oldukça rahatlatacak düzeye getirildi. Ülkemizin Rusya'da bulunan diplomatik temsilciler ve iş seyahati için bu ülkeyi tercih edecek olan ve pasaport sahibi Türk vatandaşlarının da bu uygulamadan yararlanabilecekleri kaydedildi.

Ülkemizin mütekabiliyet ilkesi gereğince buna benzer bir kararı karşı taraftan da beklediklerini söyleyen Rus temsilcileri karşılıklı olarak yakın bir zamanda vizesiz girişe izin çıkmasını istediklerini kaybetti.