42,5743 %0.01
49,6131 %0
5.733,21 % -0,07
Ara
Haberin Gündemi Spor Türkiye, İslami Dayanışma Oyunları'nda 10. Gününde 10 Madalya Kazandı

Türkiye, İslami Dayanışma Oyunları'nda 10. Gününde 10 Madalya Kazandı

Okunma Süresi: 2 dk

Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde devam eden 6. İslami Dayanışma Oyunları'nda Team Türkiye, 10. gününde elde ettiği başarılarla dikkat çekti. Atletizm, eskrim ve taekwondo branşlarında mücadele eden Türk sporcular, toplamda 3 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Bu performans, Türkiye'nin oyunlardaki genel sıralamadaki iddiasını ve rekabet gücünü artırdı.

Atletizmde Başarılar

Atletizm branşında, Halil Yılmazer çekiç atma finalinde gösterdiği 74,70 metrelik atışla altın madalyayı kazandı. Bu sonuç, Türkiye'nin gün içerisindeki ilk şampiyonluğunu simgeliyor. Ayrıca, gülle atma F57 kategorisinde Muhammet Khalavandi gümüş, Hamid Haydari ise bronz madalya ile yarışmayı tamamladı. Disk atma kadınlar finalinde Esra Türkmen, 55,58 metrelik derecesiyle gümüş madalyayı kazanırken, Eda Tuğsuz da 56,19 metrelik atışıyla bronz madalya elde etti. Cirit atmada ise Özlem Becerek, 55,56 metrelik bir atışla bronz madalyanın sahibi oldu.

Eskrimde Altın Madalya

Eskrim branşında Nisanur Erbil, bireysel kılıç kategorisinde çeyrek final ve yarı finaldeki rakiplerini geride bırakarak finale yükseldi. Finalde Kamerunlu rakibini mağlup eden Erbil, Türkiye'nin gün içerisindeki ikinci altın madalyasını kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Taekwondo Branşında Madalya Yağmuru

Taekwondo müsabakalarında Sude Yaren Uzunçavdar, kadınlar +70 kiloda çeyrek final ve yarı final aşamalarını geçerek finale ulaştı. Finaldeki rakibini mağlup eden Uzunçavdar, altın madalyanın sahibi oldu. Kadınlar -63 kiloda Hatice Pınar Yiğitalp, güçlü rakiplerini geride bırakarak finale yükseldi ve gümüş madalya kazandı. Ayrıca, erkekler -67 kiloda mücadele eden Ömer Faruk Dayıoğlu, yarı finali geçerek finale yükseldi, ancak aldığı sonuçla Türkiye'ye bir diğer gümüş madalya kazandırdı.

Gelecek Mücadeleler

Onuncu günün sonunda Team Türkiye, Riyad'daki 2025 İslami Dayanışma Oyunları'nda toplam 3 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalya elde ederek genel sıralamadaki iddiasını sürdürdü. Bugün ise atletizm, güreş, eskrim ve 3x3 basketbol branşlarında mücadele edecek olan Türk sporcular, madalya sayısını artırmak için sahada yer alacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *