42,2604 %0,25
49,1996 %0,45
5.705,47 % 0,87
Ara
Haberin Gündemi Gündem Trabzon ve Çevre İllerde "Milli Ağaçlandırma Günü" Kapsamında Fidan Dikimi Gerçekleştirildi

Trabzon ve Çevre İllerde "Milli Ağaçlandırma Günü" Kapsamında Fidan Dikimi Gerçekleştirildi

Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye genelinde kutlanan Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri çerçevesinde Ordu, Artvin, Rize, Trabzon, Giresun ve Bayburt'ta çeşitli fidan dikim programları düzenlendi. Bu etkinlikler, toplumda ağaçlandırma bilincini artırmak ve çevre koruma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirildi.

Ordu'da 340 Bin Fidan Hedefi

Ordu ilinde, Devlet Su İşleri (DSİ) 75. Şube Müdürlüğü yerleşkesinde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine, Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan ve çok sayıda öğrenci katıldı. İl Orman İşletme Müdürü Ömer Uzundal, bu yıl il genelinde 340 bin fidanın toprakla buluşacağını ifade etti. Vali Erol ve katılımcılar, etkinlikte öğrencilerle birlikte fidan dikerek, çevre bilincinin önemine dikkat çekti.

Artvin'de 9 Bin 350 Fidan Dikimi

Artvin'de ise Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Seyitler köyünde düzenlenen etkinlikte, 8 dekarlık bir alanda zeytin fidanları toprakla buluşturuldu. Artvin Valisi Turan Ergün, burada yaptığı konuşmada, Milli Ağaçlandırma Günü'nün ülkenin yeşil varlığını artırmak, ormanları korumak ve çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Vali Ergün, kentin yüzölçümünün yüzde 58'inin ormanlarla kaplı olduğunu belirterek, etkinlik kapsamında il genelinde 9 bin 350 fidanın dikileceğini aktardı. Ayrıca, AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik de konuşmasında, bu tür etkinliklerin yeşili koruma ve geliştirme bilincini güçlendirdiğini ifade ederek, iklim değişikliği ve su kaynakları konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Fidan dikim etkinliklerinin ardından katılımcılar, doğa ile iç içe olmanın ve ağaçlandırmanın önemine dair düşüncelerini paylaştı. Milli Ağaçlandırma Günü, bu tür toplumsal katılımlarla daha da anlam kazandı ve bölgedeki yeşil alanların artırılması için önemli bir adım atılmış oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *