Vücudu güçlendirmenin ve mikropları vücuttan atmanın sudan geçtiğini kaydeden uzmanlar, sonbaharın gelişiyle birlikte soğuk algınlığı ve grip vakalarındaki artışın net bir şekilde hissedilir hale geldiğini işaret ediyor.

Salgın haline gelen gribin iyileşme döneminin uzun sürdüğünü belirten uzmanlar, yüksek ateş, soğuk ter, titreme, yorgunluk, bitkinlik, eklem ağrıları, ishal, bulantı ve kusma ile kendini gösteren hastalıklarda suyun büyük önemi olduğunu paylaşıyor.

Tükettiğiniz antioksidan, vitamin ve minerallerin mikroplarla savaşırken, suyunda bu mikropların vücuttan atılmasını sağladığını vurgulayan uzmanlar, yeterli su tüketilmiyorsa bağışıklık sisteminin mikropları ve virüsleri vücuttan atamadığını hatırlatıyor.

Günde kaç kez idrara çıktığınızı takip ederek su tüketiminizin yeterli olup olmadığını saptayabileceğinizi vurgulayan uzmanlar, günde 6-7 defa, açık renkli idrar söz konusuysa su tüketiminin yeterli olduğunu işaret ediyor.

Özellikle havalar soğuduktan sonra susamayı beklemeden su tüketilmesi gerektiğini, bitki çayı, çay, kahve ve asitli içeceklerin asla su yerine geçmeyeceğini aksine su ihtiyacını arttıracağını da dile getirmekte fayda var.

Bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirebilmek adına daha fazla vitamin ve mineralli besinlere yönelmenizin şart olduğunun altını çizen uzmanlar, özellikle demir, çinko, b6, b12, magnezyum gibi vitaminlerin bağışıklık için çok önemli olduğunu paylaşıyor.

Kahvaltıda ister haşlanmış, ister tavada pişmiş bir yumurta tüketmenin ve yanında c vitamini içeren meyve veya sebzeyi yemenin büyük önem taşıdığını vurgulayan uzmanlar, sofralarınızda tavuk, et ve balığı da bulundurmanızı tavsiye ediyor.