Bir kez daha okula düzenlenen silahlı saldırıyla sarsılan ABD'de Florida'nın Parkland bölgesindeki saldırının faili belli oldu. En az 17 kişinin öldüğü ve 50'den fazla kişinin yaralandığı saldırıda failin okulun eski öğrencisi 19 yaşındaki Nicolas Cruz isimli genç olduğu öğrenildi. Sabah saatlerinde okula gelerek katliamı gerçekleştiren Cruz'un saldırdığı sırada okulda bulunan diğer öğrenciler olayı tatbikat zannetti.

Saldırıyı gerçekleştiren Cruz, Broward güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınırken polis ekiplerinin çevredeki incelemelerinin sürdüğü öğrenildi.

Edinilen ilk bilgilere göre okul girişinde 12 kişiyi öldüren Nicolas Cruz, okul bahçesinde de 2 kişiyi öldürdükten sonra sokaktan geçen bir kişiye daha silahını doğrulttu. Cruz'un saldırısında yaralanan iki kişinin de hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi.

YANGIN ALARMINI ÇALIŞTIRDI

Saldırı için eski okuluna gelen Cruz'un okuldaki yangın alarmını çalarak öğrencilerin toplanma yerine gelmelerini beklediği ve tasarlayarak katliamı gerçekleştirdiği öğrenildi. Alarmı tatbikat sanan öğrenciler ise kendilerini bekleyen acı sondan bihaberdi.

Öğrencilere soğukkanlı bir şekilde ateş açan Cruz'un üzerinde AR-15 tipi bir tüfek bulundu. Geçen sene işlediği disiplin suçları nedeniyle okuldan atıldığı ifade edilen Cruz'un silahlara takıntılı bir kişi olduğu belirtiliyor.

Katliamın ardından konuşan bazı öğrenciler, okula saldırı olduğunu duyduklarında bunun 'Cruz' tarafından yapıldığını tahmin ettiklerini söylerken, Cruz'un geçen sene bir öğretmeni tarafından sınıf arkadaşları için 'potansiyel bir tehdit' olarak sınıflandırıldığı öğrenildi.