Türkiye Menbiç'e girme hazırlarını sürdürürken bölgeden gelen haber kamuoyunu endişeye sevketti. Amerikalıların bölgeden çekilme açıklaması üzerine paniğe kapılan YPG/PKK güçleri Esad güçlerine Menbiç'in kapılarını açtı. Bu sabah Esad güçlerinin Menbiç merkeze girip bayraklarını diktiği haberi geldi

1983789-728xauto

BİZİ TÜRKLERDEN KURTARIN

Terör örgütü YPG'nin Türklerden bizi koruyun çağrısı üzerine Suriye Ordusu'nun bölgeye girdiği ve Menbiç merkezde yönetimi devraldığı haberleri büyük bir şaşkınlık uyandırdı. Yapılan açıklamada Suriye askerlerinin Menbiç sokaklarında devriye gezdiği ve Suriye bayraklarını astıkları durumun şimdilik sakin olduğu belirtildi.

TRUMP YPG'Yİ YÜZÜSTÜ BIRAKTI

Trump'ın Suriyeden çekiliyoruz açıklamasıyla adeta bozguna uğrayan YPG/PKK güçleri bir süredir Avrupa ülkelerinden destek arayışlarına girdi. Avrupa Birliğinden yüz bulamayan YPG/PKK güçleri, Türkiye'nin bölgeyi ele geçirmesini engellemek için Esad yönetimine işgal ettikleri toprakları iade etme çağrısında bulundu.

ESAD GÜÇLERİ MENBİÇ'TE

Türk Ordusundan büyük bir korku duyan ve can havliyle bölgeyi terketme hazırlığına girişen YPG güçleri, Suriye Ordusu'nun tekliflerini kabul edip Menbiç'e girmesinden çok mutlu oldular. Menbiç'te sessiz bir bekleyişte olan YPG güçleri bayraklarını indirdi. Esad güçleri kent merkezinde Suriye bayraklarını dikerek gövde gösterisi yaptığı bildirildi.

KORKTULAR SİNDİLER BEKLİYORLAR

Ardı ardına gelen yeni bilgiler bölgede daha büyük bir krizin kapıda olduğunu gösteriyor. Suriye ve Türkiye ordu birliklerinin karşı karşıya geldiği sınırda Türk Silahlı Kuvvetlerinin muhtemel operasyonu bekleniyor. YPG güçlerinin henüz bölgeden çekilmediği ve Suriye Ordu birliklerinin harekete geçmesinin beklendiği belirtiliyor.

İMDAT ÇAĞRISI YAPIYORLAR

Açıklamada aralarında Menbiç'in de olduğu noktalara Suriye lideri Beşar Esad'ı çağıran YPG, "Suriye hükümetini ve silahlı kuvvetlerini Menbiç de dahi olmak üzere çekildimiz yerleri Türkiye'den korumak için davet ediyoruz" ifadesi kullanılda.

SURİYE FIRSATI KAÇIRMADI

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Suriye Ordusundan da cevap geldi. Suriye Ordusu sözcüsünün yaptığı açıklamada, "Askerlerimiz Menbiç'e girdi ve Suriye bayrağını dikti. Menbiç'teki bütün Suriye vatandaşları ve diğer tüm kişilerin güvenliğini garanti ediyoruz" denildi. Suriye Ordu Sözcüsü ayrıca milli egemenliğin korunması için bütün Suriyelilerin çaba göstermesi gerektiğine vurgu yaparken, "Tüm işgalci güçleri yenilgiye uğratma konusunda kararlıyız" dedi.

RUSYA MEMNUNİYET İÇİNDE

Gelişmeleri yakından izleyen Rusya'dan yapılan açıklamada, bölgenin yeniden Suriye hükümetinin kontrolü altına girmesinin mennuniyetle karşılandığı bildirildi. Kremlin Sarayı sözcüsü Dmitriy Peskov, "Şüphesiz ki bu, Suriye'deki durumun istikrar kazanması bakımından olumlu bir adamı" şeklinde konuştu.