42,4509 %0,46
49,3576 %0,76
5.551,47 % -1,86
Ara
Haberin Gündemi Gündem Metrobüs kuyruğuna giriş kuyruğu

Metrobüs kuyruğuna giriş kuyruğu

İstanbullular artık metrobüsü kullanamaz hale geldi. Günün her saatinde tıklım tıklım dolu olan metrobüse vatandaşlar isyan etti.

Okunma Süresi: 2 dk

Metrobüs projesi başlamadan önce uzmanlar, belirtilen güzergahta metrobüs yerine yer altı ve ya yer üstü metronun daha uygun olacağını belirtmesine rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin inadı sonucu hayata geçirilmişti.

Zamanında metrobüs yerine metro yapılmış olsaydı ekonomik olarak da, yolculuk eden vatandaşın rahatlığı bakımından da çok büyük avantaj olacaktı.

Metro, metrobüse göre çok çok daha az yakıt masrafı olacaktı. Metrobüsler dizel/benzin yakıtlarıyla çalışırken, metrolar çok daha yakıt az maliyeti olan elektrik ile çalışıyor.

Onlarca metrobüsün aldığı yolcu sayısı kadar yolcu alabilen metrolar, personel bakımından da daha karlı olacaktı. Onlarca metrobüs şoförü çalışacağına, sadece 1 makinist çalışacaktı ve personel maaşından kar elde edilecekti.

Onlarca metrobüs yerine 1 adet metro alarak demirbaşa daha az para ödenmiş olacaktı.

Projeye başlamadan önce planlanan taşıma kapasitesinin 3 katından daha fazla talebin olduğu metrobüsler adeta vatandaşlara çile çektiriyor.

Eskiden sadece iş giriş çıkış saatlerinde yoğunluk oluşurken, artık her gün her saatte yoğunluk oluşuyor. Vatandaş işe gidip gelmek için mesai saatinden saatler önce evden çıkmak zorunda kalıyor.

Bu durum özellikle ana durak ve aktarma istasyonlarında hemen her gün istisnasız yaşanan bir görüntü. Ancak dün sabah Yenibosna'da çekilen izdiham görüntüleri artık oturmak için oluşturulan kuyrukların bile ötesine geçildiğini gösterdi. Durakta öyle kalabalık vardı ki metrobüse kuyruğuna girmek için bile üstgeçitte ikinci bir kuyruk oluştu.

Benzer bir durum da aynı saatlerde Uzunçayır metrobüs durağında yaşandı. Altgeçit ve merdivenlerde oluşan insan seli saatlerce sürdü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *