Bu mikroplardan korunmanın kolay olmadığını belirten uzmanlar, hastalanma belirtileri başlayınca hemen sentetik ilaçlara ve özellikle de antibiyotik kullanımına yönelinmemesi gerektiğinin üzerinde duruyor.

Uzmanlar antibiyotiğe yönelmeden önce eczacınızdan Afrika sardunyası kökünden hazırlanmış damla şeklinde bir preparatı istemenizi öneriyor.

Soğuk algınlığı veya nezle solunum sistemine iyi gelen Afrika sardunyası boğaz ağrısını da yok etme özelliğine sahipti. Özellikle gargara yapılmasının boğazdaki bu durumun giderilmesine yardımcı olduğunu kaydeden uzmanlar, sentetik maddeler ile hazırlanmış gargaralar yerine adaçayından hazırlanmış bir gargara kullanılmasını tavsiye ediyor.

Antibakteriyel ve antiviral etkileri bulunan adaçayının, hastalık süresince çay olarak içilmesinin yanı sıra gargara olarak da tüketilmesini tavsiye eden uzmanlar, bu şekilde boğaz ağrısı ve yanmasıyla mücadele edebileceğini kaydediyor.

Soğuk algınlığı ve nezlede bol sıvı almak gerekir. Sıvı alımının yanında bu rahatsızlıkların belirtilerini azaltıp, hatta giderip hızla iyileşmenizi sağlayacak bitki çaylarının kullanılmasında yarar var.