Hastalığın gözlemlendiği kişilerde iyileşme süreci farklılık göstermektedir.

Myasthenia Gravis Belirtileri Nelerdir?

Vücutlarında myasthenia gravis hastalığı barındıranlar iskelet kaslarında bölgesel olarak değişkenlik gösteren güçsüzlük, kuvvetsizlikten yakınmaktadırlar. Gözde çok büyük etki gösteren bu hastalık göz kapağı düşüklüğü çift görme gibi gözde çıkan rahatsızlarda belirtileridir. Fiziksel olarak uzuvların güçsüzlüğü, boyun, kol, bacak, yutkunma güçlüğü ve konuşmada çekilen güçlükte belirtilerinden bazılarıdır.

Beyinde ise bölgesel olarak farklılık gösteren bu hastalık bölge ağrıları, yüz kası güçsüzlüğü ile meydana gelen yüz ifadesinde ki değişiklikler ve çiğneme, konuşma gibi durumlarda hissedilen ağrılarda görülmektedir. Myasthenia gravis hastaları solunum yolunda güçlük çekmektedirler zamanında düzenli tetkikleri yapması gerekmektedir. Nefes almanı sağlayan kasların güçsüzleşmesi ile başlayan bu durum ilerleyen yıllarda sağlığı kötü etkilemektedir.

Myasthenia Gravis Tedavi Süreçleri?

Myasthenia gravis tedavi süreci başlangıcında ilk olarak ağızdan antikolinesteraz uygulanarak başlamaktadır. Hastaların bazılarında steroid uygulanmaya başladıktan sonra 9-10 gün kadar kas zaafı görülmektedir. Vücut eski düzenine ulaştıktan sonra steroidin günlük dozu düşürülür. Hastanın tedavi sürecinde yatakta tedaviye devam etmesi zorunludur. Doktorlar kontrolünde ilaçların etkisi artırılır daha hızlı iyileşme gösterir.

Myasthenie Gravis hastası tedavisi süresince zorlayıcı ve ani hareketlerden kaçınmalıdır. Daha çok besleyici gıdalarda sıvalara ağırlık verilmeli çiğnenmenin vücuda vereceği yorgunluk aza indirilmelidir.