Hayatın hızına yetişmek isterken birçoğumuzun diz ve eklem ağrılarıyla mücadele etmek zorunda kaldığını işaret eden uzmanlar, hareketsiz, fazla kilolu ve sağlıksız beslenmeyle ortaya çıkan bu ağrıların çözümünün kolajen peptitlerden geçtiğini hatırlatıyor.

Zarar görmüş kıkırdak yapısını besleyen hem de ağrının kontrol altına alınmasını sağlayan kolajen peptitlerin büyükbaş hayvanların ve balığın deri ile kemiklerinden elde edilen kolajenin, vücut tarafından emilebilmesi için hidrolize edilerek küçük parçalara ayrıldığını hatırlatmalıyız.

Bu küçük parçalara kolajen peptit adı veriliyor ve oral yoldan alındığında emilimi %90'lara kadar ulaşabiliyor. Kolajen peptit içeren besin takviyeleri eklem, kıkırdak sağlığı ve özellikle hareket sistemiyle ilgili ağrılara (diz, sırt, bel, omurga ağrıları) karşı kullanılıyor.

Morina balığı derisinden elde edilen Promerim isimli hidrolize kolajen peptit içeren gıda takviyeleri, kemik-eklem sağlığı için etkili ve güvenli bir destek olarak öne çıkıyor. Bunun yanı sıra ağrı, yangı ve iltihap ile kendini belli eden tüm enflamasyonlu hareket sistemi rahatsızlıklarında kullanılabiliyor.

Kıkırdak ne kadar devamlılığını sağlayabiliyorsa eklem de o kadar sağlıklı oluyor. Eklem sağlığı için kalsiyum, C vitamini, D vitamini ve kolajen peptit içeren besin takviyeleri öne çıkıyor.

Morina balığından elde edilen patentli hidrolize kolajen peptit takviyesi hem kemikleri koruyor hem de eklem ağrılarında inflamasyonu azaltıp hareket yeteneğini artırıyor. Klinik çalışmalarda kolajen peptit içeren besin takviyelerinin romatolojik ağrılarda 7 gün gibi kısa süre içerisinde istatistik olarak önemli derecede azalma ve hareket yeteneğinde artış sağladığını görüyoruz.