Borsa İstanbul, Pasifik Teknoloji ve Sekuro Plastik hisselerinde tedbir alıyor!

Borsa İstanbul, Pasifik Teknoloji ve Sekuro Plastik hisselerinde tedbir uygulayacağını duyurdu. Bu karar, detaylı incelemelerin sonucunda alınmış olup önleyici bir adım olarak nitelendiriliyor. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Pasifik Teknoloji ve Sekuro Plastik hisselerinin belirli bir süre için tedbir kapsamına alındığı bildirildi.

Asgari Ücrete Ara Zam Yok, Emeklilere Zam Planı Yok Asgari Ücrete Ara Zam Yok, Emeklilere Zam Planı Yok

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında alınan bu karar, Pasifik Teknoloji ve Sekuro Plastik hisselerinin 04/04/2024 tarihinden başlayarak 03/05/2024 tarihine kadar olan süreçte kredili işlemlere konu edilmeyeceğini vurguluyor. Bu önlem, piyasadaki düzen ve istikrarın korunması amacıyla alınmıştır.

Bu tedbirler, yatırımcılar ve piyasa katılımcıları için önem arz ediyor. Çünkü bu karar, ilgili hisse senetlerindeki olağanüstü fiyat ve miktar hareketlerinin sınırlanması amacıyla alınmıştır. Dolayısıyla, yatırımcıların bu dönemde ilgili hisse senetleriyle ilgili işlemlerini dikkatlice planlamaları ve bu tedbirleri göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.