Öfke Probleminin Nedenleri

Yetişkinlerde ise hem fizyolojik hem zihinsel hem de psikolojik olarak gün yüzüne çıkan sebepler öfke problemini doğurmaktadır. Örneğin yoğun baskı altında bulunan bir yetişkin stres ile birlikte öfke patlamaları şeklinde davranış modellerine sığınabilmektedir. Bunun dışında ekonomik nedenler de cinnete varan öfke problemlerinin yeniden ve daha güçlü bir şekilde oluşmasına vesile olmaktadır.

Öfke Problemini Yenme Yöntemleri

Öfke problemini yenmeye ve baskı altında tutmaya çalışmaya tıp literatüründe kısaca öfke kontrolü denmektedir. Öfke kontrolü için çeşitli profesyonel yardımlar almak da birtakım seçenekler arasındadır. Bir psikolog ile görüşmek ve seanslar halinde terapiler uygulamak günümüzde oldukça sık rastlanan ve uygulanan öfke problemini yenme yöntemleri olarak değerlendirilmektedir.

Aynı zamanda kişinin kendi duygularına hakim olması için de dikkat etmesi ve özen göstermesi gereken belli başlı davranış kalıpları bulunmaktadır. Sağlıklı ve doğal beslenmek; klasik müzik dinlemek; genel olarak komedi filmleri izlemek, pozitif düşünmeye odaklanmak, yoga ve meditasyon yapmak gibi tercihler öfke problemlerini en aza indirgeyen tercihler arasında sıklıkla değerlendirilmektedir.

Aynı zamanda kişinin öfke duygunun yerine güven ve sevgi duygularını ikame etmesi de işe yarayan bir duygu durum değişimidir.

Bunların yanı sıra insanın sevdikleriyle vakit geçirmesi, hoşa giden hobilerle uğraşması, kendine küçük sürprizler yapması ve tatillere çıkması da öfke probleminin doğrudan doğruya azalması ve bitmesi için olumlu sonuç veren eylemler bütününü oluşturmaktadır.