Kanser Hastalığı Kaç Çeşittir?

Kanser türleri sayı olarak 200'den fazladır. Karsinom: Ciltte başlayan veya iç organları kaplayan dokularda başlayan kanserdir. (deri, akciğer, kolon, pankreas, yumurtalık kanseri, epitelyal ve bazal hücreli karsinomlar, melanomlar, papillomalar ve adenomlar)

Sarkom: Kemik, yumuşak doku kanseri, osteosarkom, sinovyal sarkom, lipozarkom, anjiyosarkom, rabdosarkom ve fibrosarkom gibi kemik, kıkırdak, yağ, kas, kan damarları veya diğer bağlayıcı veya destekleyici dokularda görülen kanserdir.

Lösemi: Kemik iliği gibi kan yapan dokuda oluşan kanser, çok sayıda anormal kan hücresinin üretilmesine ve kana karışmasına neden olur. Lenfoma ve miyelom: Bağışıklık sisteminin hücrelerinde başlayan kanserlerdir.

Merkezi sinir sistemi kanseri: Beyin ve omurilik dokularındaki kanserlerdir.

Kansere Yakalanmamak İçin Hangi Tedbirler Alınabilir?

İstenmeyen bir şekilde kanser neredeyse grip vakaları ile yarışır bir hale gelmiştir. Kanser hastalığının önlenemeyen artışı biraz da olsa yavaşlatılabilir.

Çoğu uzman, birçok kanserin önlenebileceği veya kanser gelişme riskinin belirgin bir şekilde azaltılabileceğine inanmaktadır. Potansiyel nedenlerinden kaçınarak kanseri önleme en basit yöntemdir. Öncelikle sigara içilmemesi gerektiği vurgulanmaktadır. Aşırı güneş ışığından kaçınma (maruz kalma oranını düşürerek veya güneş kremi uygulayarak) da kanseri önlemenin en iyi yollarındandır.

Bazı virüslerle ve diğer patojenlerle temastan kaçınılmasının bazı kanserleri önleme olasılığı yüksektir. Kansere neden olan ajanlara (kimyasallarla çalışanlar, röntgen teknisyenleri, iyonize radyasyon araştırmacıları, asbest işçileri) yakın çalışmak zorunda olan insanlar tüm güvenlik önlemlerini uygulamalı ve bu bileşiklere maruz kalma sürelerini en aza indirgemelidirler.