Önlem alınmadığı takdirde ağrılı ve apseli lezyonlara, kemik dokusunda hasar oluşumu ile diş kaybına yol açabilmektedirler. Ayrıca ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi' nde yapılan araştırmalar neticesinde diş ve diş eti rahatsızlıklarının şeker hastalığı, kalp ve damar hastalıklarıyla yakın ilişki içinde olduğu da saptanmıştır.

Sağlıklı Diş Eti Nasıl Olmalıdır?

Sağlıklı diş eti, dişlerin bitiminde düzgün bir çizgi halinde, pembe renkte olmalıdır. Ağrı ya da kırmızılık, şişlik gibi görünüm bozuklukları olmamalı, diş fırçalama esnasında kanama problemleri yaşanmamalıdır.

Diş Eti Hastalıklarının Belirtileri Nelerdir?

Diş ve diş etlerinde sızlama, yanma hissi, diş etlerinde kırmızılık ve şişlik, fırçalama ya da diş ip kullanımı sırasında kanama, diş etlerinde çekilme, dişlerde sallanma, sıcak ya da soğuk besinlere hassasiyet, ağız kokusu gibi problemler diş eti hastalıklarının başlıca belirtileridir.

Diş Eti Hastalıkları Neden Olur?

Diş eti rahatsızlıklarına karşı gerekli tedbirleri almak için öncelikle " diş eti hastalıklarının sebepleri nelerdir? " sorusunun yanıtını bilmek gerekir. Diş eti hastalıkları, ağız hijyeninin tam olarak yapılmadığı durumlarda, besin artıklarından kalan bakteri plaklarının diş yüzeyine ve diş etlerine yerleşmesi sonucu meydana gelir. Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde bakteriler diş taşına dönüşüp, kemiğe kadar ilerleyerek diş kaybına varan sonuçlara neden olabilir.

Diş Eti Hastalıklarından Nasıl Korunuruz?

Diş eti hastalıklarından korunmak için düzenli olarak günlük ağız bakımı yapılmalıdır. Yemek sonraları ve özellikle gece yatmadan önce dişleri fırçalayıp, ağız bakım suları ile tartar oluşumuna karşı savaşmak büyük önem taşımaktadır.

Ayrıca 6 aylık periyotlar halinde yapılacak diş doktoru ziyaretleri de içimizdeki düşman; diş eti hastalıkları na karşı erken teşhis açısından önemlidir.