Bunlardan bir tanesi de beslenme alışkanlığının düzenlenmesidir. Anne adayları özellikle hamilelik dönemlerinde kendi ve bebek sağlığı için yararlı besinlerle beslenmeye dikkat eder. Bu anlamda anneler ve bebekler için en sağlıklı besin kaynakları balıklardır.

Ancak her balık anne ve bebek için faydalı değildir. Anne ve bebek sağlığı için hamilelikte hangi balıklar yenmelidir?

Hamilelikte Yenmesi Gereken Balıklar Nelerdir?

Anne adaylarının hamilelik dönemlerinde somon, ton balığı, sardalya, beyaz balık ve uskumru gibi içerisinde civa olmayan balıkları tüketmeleri gerekir. Hamilelik dönemlerinde anne adayları bu balıkları sık sık yiyebilir.

Bu balıklar sayesinde anne karnındaki bebeğin beyin ve göz yapısı güçlenmektedir. Bu balıklar anne ve bebek sağlığı üzerinde son derece faydalı olur. Anne adayları mezgit, levrek, hamsi, lüfer, barbunya, kefal ve kalkan gibi içerisinde bol miktarda omega 3 ve omega 6 bulunan balıkları gönül rahatlığı ile tüketebilirler.

Ancak kişiler bu balıkların temiz denizlerden tutulmuş olmasına dikkat etmelidirler.

Hamilelik Dönemlerinde Yenmemesi Gereken Balıklar Nelerdir?

Anne adayları hamilelik dönemlerinde içerisinde bol miktarda civa olan balıklardan uzak durmalıdır. Bunun dışında kirli sularda tutulmuş balıklar, dere ve kanalizasyon atıklarının birleştiği denizlerde tutulan balıklar anne adayları tarafından yenmemelidir.

Hamile olan kişiler taze ve temiz sularda tutulmuş balıkları tercih etmelidir. Çünkü her balıkta civa vardır ve civa anne ve bebek sağlığı açısından tehlikelidir. Ancak temiz sularda tutulan balıklardaki civa oranı anne ve bebek sağlığını olumsuz yönde etkilemez.

Kirli sularda tutulan balıklarda civa oranı ve diğer metallerin oranı çok yüksektir ve bu durum anne ile bebeğin sağlığını tehlikeye atar.