Konuyla ilgili olarak TSK resmi verilerine dayanarak kritik bölgelerden birisi olan Cinderes bölgesi de 8 Mart tarihiyle birlikte resmen TSK ve ÖSO birliklerinin kontrolüne girdi. Bölgede pusu halinde olan keskin nişancıların da birer birer öldürüldüğü açıklanarak Afrin bölgesine sadece 6 km uzaklıkta bir mesafenin kaldığı açıklandı.

Çareyi Sivil Öldürmekte Buluyorlar

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu birlikleri tarafından terör yapılanmasının kritik üslerinden birisi olan Cinderes bölgesinin ele geçirilmesinin ardından bölgeden kaçan teröristler çareyi sivil katliamlarında arıyor. Sivillerin üzerine roket yağmuru ve keskin atışlarla öldürülme vakalarının artış gösterdiği bölgede ilerleyen zamanlarda tamamen kontrolün ele geçirilmesiyle birlikte söz konusu çarenin de artık tükenme noktasında olduğu dikkat çekiyor.

Keskin Nişancılar Da Etkisiz Hale Getirildi

Afrin harekatının önemli bölgesi olan ve sıklıkla Cinderes ele geçirildi mi? sorusu yöneltilen bölgenin 8 Mart itibariyle kontrolünün TSK ve ÖSO birliklerinin eline geçmesinin hemen arkasından bölgedeki az sayıdaki keskin nişancıların da etkisiz hale getirildiği açıklandı. Böylece etkin bir terörist unsurunun olmaması, tamamen kontrolün TSK hakimiyetine geçmesi yolundaki ilerleyiş sürdürülmeye devam ederek her bakımdan güvenli bir alanın oluşturulması yolundaki adımlar atılmaya devam ediliyor.

Böylelikle her yönüyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun asırlardan beri süregelen terör sorununun bu ilerleyiş sonucunda tamamen ortadan kaldırılması ve terör örgütünün merkez üssünün de birer birer yok edilmesi amaçlanıyor. Bu da teröre olan yatırımların başka alanlara kaymasını sağlayacak bir gelişme gözüyle bakılıyor.